Firma chineză Huatai plagiază nume mari europene

Nu vă impacientaţi, constructorii de maşini chinezeşti nu au renunţat la obiceiul plagiatului. Huatai este cel mai bun exemplu la Salonul Auto Pekin 2010.

Firma chineză Huatai plagiază nume mari europene Firma chineză Huatai plagiază nume mari europene

Doamnelor şi domnilor, ne face deosebita neplăcere să vă prezentăm firma Huatai, care cu siguranţă va face furori la Salonul Auto Pekin 2010.

Cayenne+Bentley=Huatai B35Primul model se numeşte Huatai B35, dar a fost conceput pe principiul "dacă noul Porsche Cayenne a înlocuit prima generaţie, înseamnă că pe nemţi nu îi va deranja dacă folosim noi designul la un model propriu" - cel mai probabil ăsta a fost gândul cuiva de la departamentul de marketing al firmei chinezeşti Huatai.

Şi aşa a fost dată undă verde pentru noul SUV Huatai B35, care e o clonă nu tocmai perfectă a lui Cayenne. Însă a fost "perfecţionată" prin adoptarea unei grile în stil... Bentley. Doar Bentley are legături strânse cu grupul VAG, la fel ca Porsche, nu?

Şi, dacă tot e vorba să ne inspirăm de la modele de lux germane, de ce să nu fie B35 chiar un SUV de lux? Deocamdată, ştim că nu va beneficia nici măcar de motoare nobile V6, dar asta nu este o problemă.

Mini-Bentley? Nu, maxi-plagiatÎnsă clona B35 nu este singura noutate, deoarece în standul firmei chinezeşti vor mai fi expuse şi Huatai B11 şi B21, două berline care se vor de lux - în principal pentru că adoptă aceeaşi grilă de origine (evidentă) Bentley.

Oare se preconizează un scandal? Sau oficialii grupului VAG se vor simţi onoraţi că au fost copiaţi în acest stil?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.