Ford Ranger Wildtrack în mişcare

Ford a ajuns la momentul în care kinetic designul s-a maturizat. Toată gama Ford este acum unitară din punct de vedere al designului, şi rebelul familiei a fost nevoit să renunţe la plete şi blugi rupţi.

Ranger Wildtrack, un fel de pick-up care a abandonat latura utilitară specifică gamei Ford Ranger. Modelul împarte platforma cu Mazda BT-50, deja o tradiţie pentru cele două modele. În ce priveşte motorizările, acestea sunt în număr de două, ambele diesel common-rail. Mai întâi vorbim de un propulsor 2,2 TDCi, cu 4 cilindri, care dezvoltă 150 CP şi un cuplu maxim de 375 Nm, în timp ce al doilea este un 3,2 TDCi, cu 5 cilindri în linie, cu o putere maximă de 200 CP şi un cuplu maxim de nu mai puţin de 470 Nm.

Cutiile de viteze pot fi manuală cu şase trepte, sau automată, tot cu şase trepte. Ford Ranger este disponibil atât cu tracţiune 4x2, cât şi 4x4 - aceasta din urmă beneficiază de o cutie de transfer cu control electronic, la apăsarea unui buton făcându-se trecerea din 2WD în 4WD. Există şi posibilitatea folosirii reductorului, pentru cei care utilizează maşina în condiţii grele de exploatare. Putem spune despre Ranger că este un adevărat model global, fiind comercializat în 180 ţări, mai puţin America. Dintre dotările pe care le propue noul Ford Ranger, amintim sistemul ESP, standard (controlul tracţiunii pe toate cele patru roţi, senzor de rotire în jurul axei şi senzor de răsturnare), senzorii de parcare Rear Park Assist, cu un sistem opţional Rear View Camera (cameră pentru mersul în marşarier) sau posibilitatea de a dota toate versiunile de caroserie cu airbaguri cortină. Noul Ford Ranger va ajunge în Europa în anul 2012, iar producţia sa va începe de la mijlocul anului 2011, în trei uzine situate în Tailanda, Argentina şi Africa de Sud.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.