Hennessey Venom GT – info oficiale

Hennessey combină cel mai atletic produs britanic cu cel mai dopat motor de la G.M. rezultând modelul Hennessey Venom GT o rachetă cu un raport de aproape 1,5 kg / CP.

Lotus Elise este, fără îndoială, un etalon de agilitate, iar motorul LS9, de pe Corvette ZR1, este, de asemenea, etalonul în materie de forţă brută americană. Ce se întâmplă dacă sunt puse în aceeaşi eprubetă? Rezultă o bombă pe patru roţi, cu o putere de 725 CP şi o masă de 1.071 kg, datorită caroseriei integral din fibră de carbon. Raport masă-putere este astfel doar uşor inferior unei Hayabusa.

Dar asta este doar versiunea "de bază" a lui Venom GT, mai există două upgradeuri twin-turbo care urcă puterea la 1.000, respectiv 1.200 CP, versiuni care ar face de râs bolidul Suzuki. Trebuie menţionat că acest model funcţionează cu combustibil cu cifra octanică 91 (versiunea de 725 CP) şi 109 (cele de peste 1000 CP) , acesta din urmă alimentând doar maşinile de circuit.

Întreaga putere va fi valorificată doar de puntea spate prin intermediul unei cutii Ricardo, deci acest Venom GT va fi la fel de sigur ca un avion de vânătoare în toiul unui combat. Pentru a ţine însă sub control herghelia nervoasă, cei de la Hennessey spun că au dezvoltat un sistem inteligent de control al tracţiunii, suspensia este ajustabilă, kitul asigruă o apăsare aerodinamică optimă, iar eleronul se ajustează în funcţie de viteză tot în acelaşi scop. Frânarea este asigurată de Brembo cu etriere pe 15 inch din carbon ceramic şi etriere cu 6 pistoane pe faţă şi 4 pe spate, iar pneurile sunt Michelin PS2

Pentru a evita riscul de a deveni kamikaze pe şosea, fiecare cumpărător va fi invitat pentru o zi de instructaj pe circuit cu un pilot Hennessey şi, probabil, ar trebui să aibă şi o relaţie bună cu Cel de Sus. Ar mai fi de spus că americanii vor să ofere 10 modele pe an, motoarele fiind preparate în Texas, dar asamblarea lui Venon GT se va face în Marea Britanie, iar preţul de vânzare preconizat va fi de peste 600.000 de dolari

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.