Honda Accord facelift la Salonul Auto Geneva 2011

Cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011, japonezii ne vor arăta versiunea facelift a modelului Honda Accord. Un facelift aproape insesizabil, dar care se pare că înseamnă modificări destul de importante.

Honda Accord facelift la Salonul Auto Geneva 2011 Honda Accord facelift la Salonul Auto Geneva 2011

După cum afirmă şi oficialii japonezi, Honda Accordfacelift, a cărui premieră va avea loc la Salonul Auto Geneva2011, va beneficia, la nivel exterior, de "modificărimici, dar importante". Spoilerul frontal este redesenat, parteainferioară arătând puţin mai agresiv decât înainte, iar farurile,deşi rămân neschimbate ca formă, au un look mai high-tech, cusemnalizatoarele albe.

Honda Accord facelift apare la Geneva 2011, cu modificari estetice foarte mici

Pentru a accentua linia dinamică a maşinii, pragurile sunt acumprofilate mai sportiv, iar spoilerul spate, la versiunea Type-S, are integrat un foarte mic difuzor.În rest, aspectul maşinii are dreptul doar la noi nuanţe de vopseapentru caroserie (Alabaster Silver, Graphite Lustre sau CelestialBlue Pearl), precum şi la seturi de jante din aliaj cu un altdesign.

Nici interiorul nu aduce noutăţi mari, în principal fiind vorbadespre noi tapiţerii pentru scaune şi feţele interioare ale uşilor.Doar versiunile Type-S au dreptul la o individualizare cevamai pronunţată: scaune îmbrăcate parţial într-o tapiţeriedin piele gri, inserţii cu look metalic pe bord şi consolă sau unpedalier perforat, din aluminiu. Iluminarea interioară este roşiela Type-S, faţă de albastră, la restul versiunilor.

Versiunea Type-S a lui Honda Accord facelift este individualizata mai mult la interior

Din punct de vedere motorizări, dieselul 2.2 i-DTEC, de150 CP, a fost optimizat relativ la frecările interne,ceea ce are ca rezultat o reducere de 9% pentru emisiileCO2 (sau de 11% pentru versiunea cu transmisieautomată). Inginerii au mai lucrat şi la capitolul aerodinamică,mai ales pe sub maşină, iar cutia automată este şi ea optimizatăpentru reducerea consumului.

Din punct de vedere al echipării, japonezii oferă pentruHonda Accord facelift opţiunea Active Cornering Lights (iluminareîn viraj), iar farurile bi-Xenon beneficiază de funcţiaHigh Beam Support - o cameră montată pe parbriz, după oglindaretrovizoare, sesizează dacă e o maşină în faţă şi comandăcoborârea fascicolului, pentru a nu deranja ochii celor dinfaţă.

În rest, Honda Accord facelift nu se prezintă cu alte noutăţi,aşa încât aşteptăm să vedem dacă se va înregistra şi o creştere apreţurilor.