Honda Accord facelift la Salonul Auto Geneva 2011

Cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011, japonezii ne vor arăta versiunea facelift a modelului Honda Accord. Un facelift aproape insesizabil, dar care se pare că înseamnă modificări destul de importante.

Honda Accord facelift la Salonul Auto Geneva 2011 Honda Accord facelift la Salonul Auto Geneva 2011

După cum afirmă şi oficialii japonezi, Honda Accord facelift, a cărui premieră va avea loc la Salonul Auto Geneva 2011, va beneficia, la nivel exterior, de "modificări mici, dar importante". Spoilerul frontal este redesenat, partea inferioară arătând puţin mai agresiv decât înainte, iar farurile, deşi rămân neschimbate ca formă, au un look mai high-tech, cu semnalizatoarele albe.

Pentru a accentua linia dinamică a maşinii, pragurile sunt acum profilate mai sportiv, iar spoilerul spate, la versiunea Type-S, are integrat un foarte mic difuzor. În rest, aspectul maşinii are dreptul doar la noi nuanţe de vopsea pentru caroserie (Alabaster Silver, Graphite Lustre sau Celestial Blue Pearl), precum şi la seturi de jante din aliaj cu un alt design.

Nici interiorul nu aduce noutăţi mari, în principal fiind vorba despre noi tapiţerii pentru scaune şi feţele interioare ale uşilor. Doar versiunile Type-S au dreptul la o individualizare ceva mai pronunţată: scaune îmbrăcate parţial într-o tapiţerie din piele gri, inserţii cu look metalic pe bord şi consolă sau un pedalier perforat, din aluminiu. Iluminarea interioară este roşie la Type-S, faţă de albastră, la restul versiunilor.

Din punct de vedere motorizări, dieselul 2.2 i-DTEC, de 150 CP, a fost optimizat relativ la frecările interne, ceea ce are ca rezultat o reducere de 9% pentru emisiile CO2 (sau de 11% pentru versiunea cu transmisie automată). Inginerii au mai lucrat şi la capitolul aerodinamică, mai ales pe sub maşină, iar cutia automată este şi ea optimizată pentru reducerea consumului.

Din punct de vedere al echipării, japonezii oferă pentru Honda Accord facelift opţiunea Active Cornering Lights (iluminare în viraj), iar farurile bi-Xenon beneficiază de funcţia High Beam Support - o cameră montată pe parbriz, după oglinda retrovizoare, sesizează dacă e o maşină în faţă şi comandă coborârea fascicolului, pentru a nu deranja ochii celor din faţă.

În rest, Honda Accord facelift nu se prezintă cu alte noutăţi, aşa încât aşteptăm să vedem dacă se va înregistra şi o creştere a preţurilor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.