Honda Odyssey - un nou monovolum de clasa mare

Honda Odyssey nu este un model cu care europenii să fie foarte familiarizaţi, dar americanii spun că această nouă generaţie este cel mai arătos monovolum de pe piaţă, pe când noi îl găsim cam anost.

Honda Odyssey - un nou monovolum de clasa mare Honda Odyssey - un nou monovolum de clasa mare

Honda s-a mişcat foarte repede cu noul Odyssey şi la o distanţă de doar 4 luni de la etalarea conceptului a apărut şi produsul final. Acesta este un monovolum de clasă mare care se integrează foarte bine în imagine Honda, care are un design per total convenţional, dar picantat cu detalii uşor avangardiste. De fapt detalii este cam mult spus pentru că singurul element care atrage atenţia este linia laterală a geamurilor, ultimul fiind mai mare decât cel din mijloc şi curmând brusc direcţia ascendentă. Ar mai fi de menţionat şi uşa culisantă automată, dar în rest putem spune că la fel ca şi precedentele generaţii are un stil prea monoton.

La interior spaţiul este la cote înalte, existând 8 locuri dispuse pe trei rânduri. Pentru că vorbim însă de un monovolum făcut după specificaţiile americane locurile sunt foarte generoase, chiar şi cele de pe ultimul rând. Interiorul nu uimeşte prin soluţii inovative sau design fascinant dar compensează prin facilităţile oferite. Chiar dacă americanii nu sunt fani ai fotbalului, Cupa Mondială s-ar putea urmări într-un mod mai mult decât plăcut din plafon apărând un display wide cu dimensiunea de 16,2 inchi, legat la un sistem audio cu 12 incinte, iar între scaunele din faţă există o mini ladă frigorifică pentru băuturi.

Motorul oferit pe acest adevărat "intercity" de şosea este unul de 3.5 VTEC, despre care în comunicat nu se specifică nimic concret în materie de putere. Este anunţat însă consumul, care convertit în valorile europene, ajunge în valoarea medie spre 12 litri la 100 km/h. Cândva acest model a fost oferit şi în Europa ca Honda Shuttle, dar au trecut aproape 10 ani de când a fost retrasă şi nu ne aşteptăm să revină nici acum cu a treia generaţie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.