HTT Plethore LC 750

Când credeam că la Frankfurt nu mai există loc de supercaruri, din Canada a ridicat două degete, anunţându-şi prezenţa şi HTT Plethore LC 750, un supercar fără nume, dar cu intenţii serioase.

HTT Plethore LC 750 HTT Plethore LC 750

În acest an la Frankfurt se anunţă o ploaie de supercar-uri, aproape toţi constructorii "de vise erotice" pe patru roţi anunţând câte un nou model. În această abundenţă de rachete terestre, un constructor canadian "no name" îşi face şi el cunoscute intenţiile privind prezenţa la masa bogaţilor. Acest se numeşte Luc Chartrand şi super maşina pe care o propune se numeşte HTT Plethore LC 750. Acest model se află în dezvoltare de vreo şase ani, fiind prezent ca şi conceptşi la Salonul de la Montreal din 2007, dar de abia acum a fost definitivată.

Plethore are la bază un şasiu şi o caroserie de fibră de carbon. Sub capotă se află un propulsor V8, ce dezvoltă 750 CP, dar această imensă putere este gestionată printr-o simplă cutie manuală cu 6 rapoarte, care s-ar putea să nu facă faţă la cavalcadă. Nu ştim cifre dinamice, dar dacă luăm în considerare că are doar 1.150 kg, acceleraţia ar trebui să fie fulminantă şi circuitul habitatul său natural.

O altă caracteristică nu tocmai potrivită pentru drumurile publice este lăţimea extraordinară, măsurând de la o extremitate la alta nu mai puţin de 2,26 metri, adică cu vreo 20 de centimetri mai lat decât un Hummer H2! Lungimea este de 4,6 metri şi înălţimea de doar 1,15 metri. Lăţimea mare este oarecum explictă şi de faptul că Plethore are o dispunere a locurilor în habitaclu în genul legendarului McLaren F1, cu şoferul în mijloc şi cei doi pasageri palasaţi puţin mai în spate, de o parte şi de alta.

Acest model va fi prezentat în premieră la Frankfurt, dar se poate comanda de pe acum un astfel de exemplar, bineînţeles dacă aveţi "modica" sumă de 250.000 de euro. Modelul a fost însă expus unui public restrâns, printre care şi fotograful Stephan Bauer, cel care a realizat pozele cu maşina pe circuit.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.