Hulme CanAm un nou supercar pentru circuit

Hulme CanAm, deşi sună ciudat şi total nefamiliar multora dintre voi, are ceva ce niciun alt supercar din lume nu are, adică numele unui fost campion din Formula 1.

Hulme CanAm un nou supercar pentru circuit Hulme CanAm un nou supercar pentru circuit

Hulme CanAm este un supercar din Noua Zeelandă, ceea ce nu reprezintă deloc o garanţie a calităţii. În schimb Hulme, deşi pentru foarte puţini dintre voi sună cunoscut, este de fapt numele singurului campion de Formula 1 din Noua Zeelandă, Denny Hulme. Iar denumirea CanAm provine de la bolidul McLaren CanAm cu care neozeelandezul a obţinut numeroase victorii în Marele Circ. Deci vorbim de un supercar care este dedicat unui legende a Formulei 1.

Istoria nu are însemna însă nimic fără performanţe demne de prezent. Şi Hulme CanAm are cu ce se lăuda având sub capotă V8-ul de la Corvette, LS7 de 7 litri care poate dezvolta 600 CP şi un cuplu de 600 Nm. Dacă luăm în considerare faptul că şasiul şi caroseria sub construite din fibră de carbon şi masa totală este de 980 kg, atunci ne putem imagina cam ce senzaţii se pot experimenta în acest bolid minimalist. Constructorul spune că acest model va putea atinge 100 km/h sub 3 secunde şi o viteză maximă de peste 320 km/h.

Deşi este omologată pentru şosea CanAm se va simţi cel mai bine acolo unde o făcea şi Denny, adică pe circuit, acest model fiind practic construit în jurul motorului amplasat ca la maşinile de Formula 1. De asemenea, supercarul Hulme este strunit de o cutie manuală secvenţială CIMA cu şase rapoarte şi frânează excelent datorită discurilor ventilate cu dimensiunea de 362 mm de la AP Racing. Pe faţă CanAm are jante cu dimensiune de 19 inch şi prezon central, iar pe spate de 20 de inch. În standard acest model vine încălţat cu pneuri Pirelli P-Zero Rosso.

Preţul este unul pe măsură, acest model costând 295.000 lire plus taxe, adică accesibil pentru un pilot de Formula 1, dar nu foarte pentru restul suflării automobilistice. Din aceste raţionamente doar 20 de unităţi au fost planificate. Fiecare exemplar vândut va fi însă făcut sub strictele preferinţe ale viitorului posesor. În plus fiecare posesor va primi şi o machetă cu scara 1/8 cu modelul pe care tocmai l-a achiziţionat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.