În sfârşit, oficial: noul SsangYong Korando

Vechiul SsangYong Korando a ieşit la pensie, iar noul model este clar un SUV care se adresează tinerilor. Iată primele imagini şi informaţii oficiale.

În sfârşit, oficial: noul SsangYong Korando În sfârşit, oficial: noul SsangYong Korando

Deşi încă nu e clar dacă SsangYong îşi va închide porţile sau nu (se pare, totuşi, că va fi achiziţionat de producătorul indian Mahindra), producătorul coreean anunţă noul SsangYong Korando, un SUV compact modern.

Noul Korando vine cu un design mult mai puţin controversat decât celelalte modele din gama producătorului coreean, fiind desenat chiar la studiourile Giugiaro. De fapt, maşina a fost deja prefigurată de conceptul SsangYong C200, care a primit destule aprecieri de la public.

Korando are dimensiuni care o recomandă în special pentru traficul urban: lungime de 4,4 metri, lăţime de 1,83 metri şi înălţime de 1,7 metri. Cu alte cuvinte, noul Korando este un concurent direct pentru Volkswagen Tiguan sau noul Hyundai ix35.

Platforma tehnică este una complet nouă, caroseria fiind autoportantă, iar suspensiile independente (McPherson în faţă şi multilink în spate). Noul Korando va fi propus atât cu tracţiune integrală, cât şi doar pe faţă, în timp ce cutia de viteze este şi ea propusă în două variante, manuală sau automată, în ambele cazuri având 6 trepte.

Motorizarea propusă pentru început este un diesel de 2,0 litri common-rail, care dezvoltă 175 CP, semn că SaangYong Korando are ambiţii destul de mari în segmetul SUV-urilor compacte. În cursul anului 2011, Korando va primi şi un motor de bază pe benzină, de numai 115 CP, precum şi o versiune mai economică diesel, de 149 CP.

În Europa, preţul de pornire pentru noul SsangYong Korando se va situa în jurul sumei de 21.000 euro, iar versiunile de top vor pleca de la 28.000 euro, în condiţiile unui echipament foarte bogat. Deocamdată nu ştim dacă vom vedea versiunea europeană în premieră la Salonul Auto Paris 2010.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.