Infiniti JX Concept a fost prezentat la Pebble Beach Concours d’Elegance

Infiniti nu mai este de ceva vreme doar o divizie de lux a celor de la Nissan. Este o marcă puternică care doreşte să-şi consolideze poziţia prin diversificarea gamei.

Infiniti JX Concept  a fost prezentat la Pebble Beach Concours d’Elegance Infiniti JX Concept a fost prezentat la Pebble Beach Concours d’Elegance

Pentru moment JX este doar un concept car, practic este un preview al modelului de serie care va fi lansat în primăvara lui 2012. Aşadar Infiniti se pregăteşte să ofere şi un crossover de lux care va oferi spaţiu pentru şapte persoane pe trei rânduri de scaune. JX Concept a fost prezentat în cadrul elegantului eveniment Pebble Beach Concours d'Elegance. Din punct de vedere al designului, JX împrumută evident linii de la Essence dar adaptate unui model care pune accentul pe spaţiu. Cei de la Infinit spun că segmentul crossover-elor de lux cu trei rânduri de scaune are cea mai spectaculoasă creştere pe piaţă, prin urmare îşi doresc şi ei o felie din acest tort. La interior au pus accent pe spaţiu şi pe accesul oferit pentru al treilea rând de scaune.

Al doilea rând de scaune culisează pe o distanţă de 14 cm, ceea ce va permite accesul la locuri spate fără a mai fi nevoie de rabatarea banchetei mediene. În premieră, Infiniti va oferi pe JX un sistem denumit Backup Collision Intervention. Sistem ce va monitoriza activitatea din spatele maşinii în cazul în care este cuplat marşarierul. În cazul în care detectează obiecte, persoane, vehicule aflate în zone lipsite de vizibilitate pentru şofer acţionează automat frâna. A fost anunţată doar o singură motorizare, un V6 cuplat la o cutie CVT. JX va oferi tracţiune integrală permanentă. Mai multe informaţii vor fi oferite în noiembrie cu ocazia salonului de la Los Angeles unde va fi prezentată versiunea de serie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.