Infiniti Performance Line G37 Coupe

Infiniti G37 Coupe IPL este primul reprezentant al diviziei de performanţă Infiniti Performance Line. Să fie oare o ameninţare pentru clasicii acestui segment?

Infiniti Performance Line G37 Coupe Infiniti Performance Line G37 Coupe

De acum încolo, noi, cei pasionaţi de versiunile sport alelimuzinelor sau coupeurilor, trebuie să mai ţinem minte un acronimIPL. Deşi nu sună la fel de bine ca AMG, RS sau M, va trebui să neobişnuim cu ea, însemnând Infiniti Performance Line, adică vârfulpe scara performanţei al mărcii nipone. Iar primul model careinaugurează noua divizie este Infiniti G37 Coupe IPL.

Nu văaşteptaţi însă ca acest G37 Coupe IPL să polemizeze direct cu BMWM3, RS5 sau C63 AMG, fiind totuşi mai apropiat de S5 sau335i. Asta pentru căpropulsorul de 3.7 litri V6 are doar softul recalibrat şi producecu 18 CP mai mult, adică în jur de 348 CP. Dacă însă facemabstracţie de "cine o are mai mare", G37 IPL se anunţă undriver's car autentic, fiind oferit cu o cutie manuală cu 6 rapoartescurte, sau una automată cu 7 şi padele, un diferenţial, pneuriBridgestone Potenza RE50A, suspensie mai fermă şi frâneîmbunătăţite cu etriere cu 4 pistonaşe pe faţă şi 2 pespate.

G37 Coupe IPL spate

IPL sediferenţiază îndeajuns la nivel estetic de un G37 standard, avândun kit mult mai agresiv, în care spoilerul frontal pare sătaie aerul, iar pragurile laterale au sculptate parcă formă uneilame de katana (tradiţionala sabie japoneză). Spoilerulposterior se integrează în aceeaşi linie, dar atenţia va fi captatăde cele două evacuări mult mai generoase în diametru. Nuîntâmplător sunt mai mari, ci împreună cu noile setări alemotorului interpretează o arie mai gravă şi zgomotoasă, amplificândsenzaţia de viteză şi accentuând momentele cu pedala lapodea.

La interior gamaIPL oferă două mari teme, una mai sobră cu piele de culoareaGraphite, dar cu cusături roşii şi una Monaco Red, cu piele roşie ,care este însă un fel de beneficiu deblocat dacă alegi versiunea cutransmisie automată, cu cea manuală nefiind disponibilă. Interioruleste asortat în nuanţa aluminiului, plastifiat pe bord, darautentic pe pedalier pentru a sugera sportivitatea. Dotareastandard IPL este foarte bogată, nici nu se putea altfel,cuprinzând un sistem audio Bose Studio on Wheels, care vinecu un hard de 9.3 GB pentru muzică şi comenzi vocale. Altegadgeturi foarte utile sunt sistemul de camere Rearview Monitor şiRearView Camera care scapă şoferul de multe bătăi de cap, trapă demari dimensiuni şi memorie pentru scaune, volan şi oglinziretrovizoare.

G37 Coupe IPL interior

Mai rămâne devăzut care va fi preţul în Europa a acestei versiuni, acest detaliunefiind anunţat nici măcar în SUA, acolo unde acest model esteprezent în week-end la Pebble Beach Concours d'Elegance.