Kia Magentis – informaţii oficiale

Kia vrea cu noua Kia Optima să îşi pună în practică sloganul şi să arate că are cu adevărat puterea de a surprinde.

Kia Magentis, sau Optima cum este cunoscută în America şi cum s-a lansat la Salonul de la New York, lasă deoparte trecutul şi se încadrează pe noua direcţie Kia, anunţându-se o propunere foarte interesantă pe segmentul limuzinelor de clasă medie accesibile. Mâna lui Peter Schreyer se vede la acest proiect, neamţul implementând fidel imaginea de felină devenită caracteristică mărcii coreene.

În privinţa dimensiunilor acest model are 4,85 metri lungime, 1,83 metri lăţime şi un ampatament de 2,80 metri. Aceste proporţii îl plasează în categoria lui Opel Insignia, model cu care va şi concura foarte probabil, fiind lesne de observat silueta de coupe cu patru uşi, din imagini.

Deşi diferenţierea estetică este clară faţă de verişoara Hyundai Sonata, platformele sunt comune şi motorizările anunţate la New York pentru Optima (versiunea pentru SUA) sunt aceleaşi. Benzina 2.4 litri GDI de 200 CP reprezintă versiunea de bază, şi cea 2.0 GDI turbo de 275 CP, nou lansată pe Sonata, se regăseşte şi pe Optima. Ulterior va apărea şi primul hibrid de serie Kia, derivat din Kia Magentis şi înrudit cu Sonata hibrid. Transmisiile disponibile cu acest model sunt în număr de două, una automată şi una manuală, care poate fi aleasă doar pentru nivelul de echipare LX. Acest fapt va fi însă respectat doar în America pe Optima, versiunea europeană Magentis urmând să acorde mai mult credit cutiilor manuale şi se vor introduce cu siguranţă şi propulsoare Diesel.

Noul Optima/Magentis vine şi cu un nivel de siguranţă mult îmbunătăţit, incluzând standard 6 airbag-uri, tetiere active, centuri pretensionate şi sistem de monitorizare a presiunii din pneuri. Partea activă a siguranţei este reprezentatî de ABS, controlul electronic al stabilităţii (ESC), controlul tracţiunii (TCS) şi asistenţă la pornirea în rampă . Aşteptăm şi detaliile pentru versiunea europeană şi preţurile acestei berline care se anunţă foarte tentantă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.