Kia Magentis – informaţii oficiale

Kia vrea cu noua Kia Optima să îşi pună în practică sloganul şi să arate că are cu adevărat puterea de a surprinde.

KiaMagentis, sau Optima cum este cunoscută în America şi cum s-alansat la Salonul de la New York, lasă deoparte trecutul şi seîncadrează pe noua direcţie Kia, anunţându-se o propunere foarteinteresantă pe segmentul limuzinelor de clasă medie accesibile.Mâna lui Peter Schreyer se vede la acest proiect, neamţulimplementând fidel imaginea de felină devenită caracteristicămărcii coreene.

În privinţa dimensiunilor acest model are 4,85metri lungime, 1,83 metri lăţime şi un ampatament de 2,80 metri.Aceste proporţii îl plasează în categoria lui Opel Insignia, modelcu care va şi concura foarte probabil, fiind lesne de observatsilueta de coupe cu patru uşi, din imagini.

Deşidiferenţierea estetică este clară faţă de verişoara Hyundai Sonata,platformele sunt comune şi motorizările anunţate la New York pentruOptima (versiunea pentru SUA) sunt aceleaşi. Benzina 2.4litri GDI de 200 CP reprezintă versiunea de bază, şi cea 2.0 GDIturbo de 275 CP, nou lansată pe Sonata, se regăseşte şi peOptima. Ulterior va apărea şi primul hibrid de serie Kia, derivatdin Kia Magentis şi înrudit cu Sonata hibrid. Transmisiiledisponibile cu acest model sunt în număr de două, una automată şiuna manuală, care poate fi aleasă doar pentru nivelul de echipareLX. Acest fapt va fi însă respectat doar în America pe Optima,versiunea europeană Magentis urmând să acorde mai mult creditcutiilor manuale şi se vor introduce cu siguranţă şi propulsoareDiesel.

Noul Optima/Magentis vine şi cu un nivel desiguranţă mult îmbunătăţit, incluzând standard 6 airbag-uri,tetiere active, centuri pretensionate şi sistem de monitorizare apresiunii din pneuri. Partea activă a siguranţei estereprezentatî de ABS, controlul electronic al stabilităţii (ESC),controlul tracţiunii (TCS) şi asistenţă la pornirea înrampă . Aşteptăm şi detaliile pentru versiunea europeană şipreţurile acestei berline care se anunţă foarte tentantă.