Koenigsegg Agera R

Lamborghini Aventador nu este singura maşină exotică prezentă la Geneva. Suedezii de la Koenigsegg prezintă publicului furiosul Agera R.

Koenigsegg Agera R Koenigsegg Agera R

Supercar-ul suedez este animat de un imens motor decinci litri V8 twin-turbo ce livrează incredibila putere de 1.115CP şi 1200 Nm dacă este alimentat cu biocombustibil E85.Dacă umplem rezervorul cu benzină de 95 cifrele se modifică în 940CP şi 1.100 Nm. Motorul V8 transmite puterea prin intermediul uneicutii de viteze cu şapte trepte cu dublu ambreiaj.

Caroseria modelului Agera R este atât de rigidă încă nuare nevoie de un plafon. Astfel, suedezii au montat unplafon amovibil ce poate fi scos şi păstrat în maşină, pentru oexperienta senzaţiile oferite de Agera R sub cerul liber. Deasemenea, modelul expus la Geneva aparţine, se pare, unui clientpasionat de ski, deoarece are montat deasupra o cutie specialăpentru transportul schiurilor. Această cutie este fabricată deThule şi este o ediţie specială construită din fibră de carbon.

Alte dotări speciale includ jantele VGR (VortexGenerating Rim). Braţele jantelor folosite de Agera Racţionează ca o turbină care provoacă mai multă forţă de apăsarepentru a ţine maşina pe şosea. Aceste jante speciale sunt"încălţate" cu pneuri Michelin special create pentru modelul AgeraR. Aceste pneuri pot suporta viteze de până la 420 km/h