Koenigsegg Agera R

Lamborghini Aventador nu este singura maşină exotică prezentă la Geneva. Suedezii de la Koenigsegg prezintă publicului furiosul Agera R.

Koenigsegg Agera R Koenigsegg Agera R

Supercar-ul suedez este animat de un imens motor de cinci litri V8 twin-turbo ce livrează incredibila putere de 1.115 CP şi 1200 Nm dacă este alimentat cu biocombustibil E85. Dacă umplem rezervorul cu benzină de 95 cifrele se modifică în 940 CP şi 1.100 Nm. Motorul V8 transmite puterea prin intermediul unei cutii de viteze cu şapte trepte cu dublu ambreiaj.

Caroseria modelului Agera R este atât de rigidă încă nu are nevoie de un plafon. Astfel, suedezii au montat un plafon amovibil ce poate fi scos şi păstrat în maşină, pentru o experienta senzaţiile oferite de Agera R sub cerul liber. De asemenea, modelul expus la Geneva aparţine, se pare, unui client pasionat de ski, deoarece are montat deasupra o cutie specială pentru transportul schiurilor. Această cutie este fabricată de Thule şi este o ediţie specială construită din fibră de carbon.

Alte dotări speciale includ jantele VGR (Vortex Generating Rim). Braţele jantelor folosite de Agera R acţionează ca o turbină care provoacă mai multă forţă de apăsare pentru a ţine maşina pe şosea. Aceste jante speciale sunt "încălţate" cu pneuri Michelin special create pentru modelul Agera R. Aceste pneuri pot suporta viteze de până la 420 km/h

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.