Koenigsegg CCXR - cu biocombustibil

Koenigsegg CCXR este primul model al firmei constructoare de supersportive care este propulsat de un motor ce foloseşte drept carburant biocombustibilul.

Koenigsegg CCXR - cu biocombustibil Koenigsegg CCXR - cu biocombustibil
Pentru a se alătura luptei împotriva efectului de seră şi a poluării în general, inginerii de la Koenigsegg au modificat motorul bolidului CCX pentru a suporta alimentarea cu biocombustibil. Rezulatul utilizarii etanolului sunt performanţele mai ridicate ale motorului, datorită faptului ca biocombustililul are o cifră octanică mai ridicată decât benzina.

Astfel, propulsorul V8 de 4,7 litiri dezvoltă 1018 CP la 7.200 rpm şi un cuplu de 1060 Nm la 6.100 rpm. Acul vitezometrului se ridică la 100 km/h în doar 3,2 secunde iar viteza de top este de peste 400 km/h. Pe termen lung, Koenigsegg anunţă că toate modelele CCX vor fi disponibile, opţional, cu motorizări alimentate cu etanol.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.