Premiera  Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera la Geneva 2010

Cel mai rapid Gallardo, versiunea Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera ne este prezentat oficial, acum şi în primul clip promoţional.

Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera ia foarte în serios renumele pe care îl poartă şi este cel mai uşor model de şosea pe care Lamborghini îl oferă în acest moment. Scăpând de 70 kg, LP570-4 Superleggera cântăreşte doar 1.340 kg. Factorul cheie al curei de slăbire a fost folosirea fibrei de carbon la elemente de exterior şi interior. Masa este dispusă sub raportul 43/57 fiind o premisă irefutabilă a sportivităţii.

În plus, tot numele ne relevă faptul că are 10 CP în plus, motorul V10 de 5.2 litri dezvoltând 570 CP. Astfel raportul masă/putere este spectaculos, fiind vorba de 2,35 kg per kg. Puterea este livrată 30% pe puntea din faţă şi 70% pe cea din spate. Evident performanţele sunt la cote înalte Gallardo Superleggera putând atinge 100 km/h în doar 3,4 secunde şi o viteză de top de 325 km/h. Noua generaţie nu este doar mai rapidă, ci şi mai eficientă italienii spunând că are emisii şi consum reduse cu 20% faţă de anteriorul Gallardo Superleggera. Consumul mediu declarat al noului Superleggera este de 13,5 litri la 100 km parcurşi.

În materie de design, tot ce a fost întreprins a urmat directive aerodinamice precise, dar au contribuit şi la aparenţe. Astfel noul Gallardo primeşte un spoiler foarte agresiv dar care asigură curgerea cât mai naturală a aerului. Aerodinamica este îmbunătăţită şi în partea din spate prin difuzorul proeminent şi eleronul masiv (care nu vine însă standard, ci doar ca opţional). Acest model primeşte şi o doză de metrosexualitate, reprezentată de poziţiile cu LED-uri, pentru a fi "la modă".

Interiorul este un fel de paradis al fibrei de carbon, consola centrală, panourile uşilor şi scaunele fiind din acest material nobil. Contrar aşteptărilor habitaclul nu este auster şi clienţii beneficiază încă de climatizare, geamuri electrice şi piele Alcantara, adică de toate dotările "extra" de care ai nevoie pentru a te bucura de un Lamborghini Gallardo. Lansarea modelului a fost oficiată la Salonul de la Geneva în luna martie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.