Lamborghini Reventon

Autor: Oraan Mărculescu acum 13 ani Prezentari

UPDATE:

Lamborghini Reventon a participat la o "liniuţă" în compania unui jet-fighter italian Panavia Tornado, pe o distanţă de 3 km. Până la 100 km/h, Reventon a fost mai rapid, cu cele 3,4 secunde necesare, însă după aceea avionul a luat rapid conducerea, Lamborghini Reventon fiind limiitat la "doar" 340 km/h.

——————————————————————————

Deşi acest superLambo se bazează tehnic pe Murcielago LP640, modificările la nivel estetic sunt foarte mari şi dau impresia că avem de a face cu un avion de vânătoare pe patru roţi. Stilul extrem de agresiv se datorează numeroaselor detalii aerodinamice angulare, inspirate atât din lumea aeronautică, dar şi din cea a Formulei 1.

Lamborghini ReventonUtilizarea excesivă a fibrei de carbon, atât pentru panourile caroseriei, cât şi pentru discurile ceramice de frână sau chiar pentru jante duce la o masă scăzută pentru acest prădător exlusivist, capabil de un demaraj până la 100 km/h de numai 3,4 secunde. Motorului de pe LP640 i-a fost crescută puterea cu numai 10 CP, ajungând la 650 CP, dar asta nu îl împiedică pe lamborghini Reventon să atingă o viteză maximă de 340 km/h. Totuşi, Veyron rămâne mai tare în acest domeniu.

În cockpit nu veţi găsi ceasuri de bord, ci afişaje electronice specifice avioanelor de vânătoare, printre care un G-meter (în premieră pentru un automobil supersport). De asemenea, interiorul este garnisit cu piele Alcantara şi inserţii din carbon şi aluminiu, dar şi cu o inscripiţie mare, pe uşa şoferului, cu denumirea modelului: Reventon.

Denumire pe care o veţi vedea extrem de rar pe şosele sau niciodată, Lamborghini Reventon urmând a deveni unul dintre modelele de colecţie care sunt ţinute mai mult în garaj decât pe circuit. Suntem siguri că, printre cele 20 de comenzi ferme, nu se numără nici un milionar român…Comentarii
Inchide