Mai multe detalii despre noul Mercedes CL

După versiunile AMG expuse în primele imagini ieri, acum vedem şi versiunea standard Mercedes-Benz CL cu noua imagine împrospătată şi aflăm despre o nouă versiune de bază, ceva mai accesibilă.

Mai multe detalii  despre noul Mercedes CL Mai multe detalii despre noul Mercedes CL

Ieri am văzut versiunea performantă Mercedes CL AMG, dar acumvedem cum descoperim şi modelul standard şi aflăm şi câteva dintresurprizele tehnice pe care împrospătarea de imagine ni le va aduce.Probabil cel mai relevant fapt şi, ceea ce nu am văzut ieri, estecă acesta se va numi tot Mercedes Benz CL şo nu va fi noul MercedesS Class Coupe aşa cum am auzit în mai multe rânduri.

Aspectul este mai dinamic, CLavând o grilă mai sportivă,LED-uri pe post de faruri de ceaţă amplasate în noul spoiler şi ocapotă mai impozantă. Aceste detalii nu sunt însă ceva absolut nou,pentru cei care au citit şi articolul de ieri, dar noile informaţiicare ne parvin sunt legate de motorizări. Astfel CL-ul cu faceliftprimeşte o nouă versiune de bază CL350, care vine cu un motor de3.5 litri V6 BlueDirect ce dezvoltă 306 CP şi un cuplu de 368 Nm, acest model urmândsă fie mai ieftin şi mai economic. Foarte probabil această versiunese va plasa sub pragul de 100.000 de euro al tarifelor.

Mercedes CL AMG

De asemenea se va mai introduce o nouăversiune de mijloc Mercedes-Benz CL550 care va veni cu un motor 4.6 litriBlueDirect care oferă 435 CP şi un cuplu de 700 Nm. Şiversiunea de bază AMG primeşte mai multă forţă motorul 5.5 litritwin turbo dezvoltând 544 CP şi un cuplu de 800 Nm. Versiunesupremă CL65 AMG este însă considerată suficient de competentărămânând neschimbată cu motorul V12 de 612 CP. Acelaşi lucru se poate spune şi despre CL600,celălalt grand tourer cu 12 cilindri. Lansarea noilor automobile seva face la Salonul de la Paris din toamnă.