Mai multe detalii despre noul Mercedes CL

După versiunile AMG expuse în primele imagini ieri, acum vedem şi versiunea standard Mercedes-Benz CL cu noua imagine împrospătată şi aflăm despre o nouă versiune de bază, ceva mai accesibilă.

Mai multe detalii  despre noul Mercedes CL Mai multe detalii despre noul Mercedes CL

Ieri am văzut versiunea performantă Mercedes CL AMG, dar acum vedem cum descoperim şi modelul standard şi aflăm şi câteva dintre surprizele tehnice pe care împrospătarea de imagine ni le va aduce. Probabil cel mai relevant fapt şi, ceea ce nu am văzut ieri, este că acesta se va numi tot Mercedes Benz CL şo nu va fi noul Mercedes S Class Coupe aşa cum am auzit în mai multe rânduri.

Aspectul este mai dinamic, CL având o grilă mai sportivă, LED-uri pe post de faruri de ceaţă amplasate în noul spoiler şi o capotă mai impozantă. Aceste detalii nu sunt însă ceva absolut nou, pentru cei care au citit şi articolul de ieri, dar noile informaţii care ne parvin sunt legate de motorizări. Astfel CL-ul cu facelift primeşte o nouă versiune de bază CL350, care vine cu un motor de 3.5 litri V6 BlueDirect ce dezvoltă 306 CP şi un cuplu de 368 Nm, acest model urmând să fie mai ieftin şi mai economic. Foarte probabil această versiune se va plasa sub pragul de 100.000 de euro al tarifelor.

De asemenea se va mai introduce o nouă versiune de mijloc Mercedes-Benz CL550 care va veni cu un motor 4.6 litri BlueDirect care oferă 435 CP şi un cuplu de 700 Nm. Şi versiunea de bază AMG primeşte mai multă forţă motorul 5.5 litri twin turbo dezvoltând 544 CP şi un cuplu de 800 Nm. Versiune supremă CL65 AMG este însă considerată suficient de competentă rămânând neschimbată cu motorul V12 de 612 CP. Acelaşi lucru se poate spune şi despre CL600, celălalt grand tourer cu 12 cilindri. Lansarea noilor automobile se va face la Salonul de la Paris din toamnă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.