Maserati GS Zagato

Autor: Silviu Draganescu 18 apr. 2007 Prezentări

UPDATE: fotografii noi, de la concursul anual de eleganţă în domeniul auto, desfăşurat la Villa d’Este.

Modelul este produs la comandă de către celebrul caroserier la cererea lui Paolo Boffi, un întreprinzător în sectorul designului interior de lux şi reprezintă practic recarosarea cu stil şi măiestrie a unui Maserati GS Spyder. Zagato a propus evocarea uneia din cele mai dorite maşini în garajul oricărui colecţionar, Maserati A6 G Zagato din 1954, un exemplar ce îmbină designul clasic specific anilor ’50 şi ’60 cu sportivitatea tipică mărcii italiene.

 

Maserati GS Zagato, precum strămoşul său, are caroseria din aluminiu şi poartă cu mândrie tridentul mărcii pe capotă şi Z-ul carosierului italian pe aripile faţă, exprimând excelenţa italiană în formă şi conţinut. Ampatamentul a fost micşorat cu 180 mm pentru o mai bună manevrabilitate şi stabilitate, îmbunătăţindu-se în acelaşi timp şi coeficientul de rigiditate.

 

Zagato, născut în 1919 ca un atelier pentru automobile şi avioane, şi-a pus semnătura pe aproape toate maşinile importante din ultimul secol, câştigându-şi oportunitatea de a crea instant de fiecare dată un model clasic. Maserati GS Zagato va fi prezentat la Concours d’Elegance Villa d’Este, un show destinat maşinilor unicat ce se va ţine la Cernobbio în Italia, între 20 şi 22 aprilie.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide