Maşini de lux blindate: Maybach Guard

Dacă Gigi Becali ar mai fi aşteptat şi nu şi-ar fi înlocuit Maybach-ul cu un Rolls Royce, acum ar fi putut face faţă mult mai bine situaţiilor tensionate din Ghencea. Deoarece a apărut noul Maybach Guard, limuzina blindată.

Maşini de lux blindate: Maybach Guard Maşini de lux blindate: Maybach Guard

Firma de lux Maybach a propus şi în trecut o versiune delimuzină blindată, însă acum vorbim de una bazată peMaybach facelift. Şi careeste construită pornindu-se de la versiunea cu ampatament lungMaybach 62, de la care au fost păstrate doar structura de bază acaroseriei, sistemul de frânare şi grupul moto-propulsor.

Ranforsarile si modificarile structurale pentru Maybach Guard duc la o masa de 3 tone

În rest, versiunea blindată Maybach Guard are toatecomponentele schimbate şi adaptate pentru un nivel de securitatecât mai crescut. Totuşi, din exterior nu ai cum să îţi daiseama, la prima vedere, despre faptul că e vorba de o versiuneblindată, nu de o limuzină standard.

Ranforsările aduse compartimentului pasagerilor şi geamurile dinsticlă specială înseamnă creşterea masei totale cu doar 185kg, aşa încât Maybach Guard ajunge să cântărească 3 tone.Totuşi, să nu vă închipuiţi că vorbim de un mamut lent, deoarecelimuzina blindată de peste 6 metri este capabilă de un demaraj0-100 km/h în doar 5,7 secunde.

Modificările structurale au dus la obţinerea unui gradB4 pe scara nivelurilor de siguranţă. Pentru atingereanivelului B6 ar fi fost necesară ranforsarea suplimentară acaroseriei şi creşterea masei maşinii peste limita maximă admisăpentru circulaţia pe drumurile publice.

Însă, pentru atacurile armate "uzuale", cu gloanţe şi grenate,Maybach Guard este suficient de bine pregătit. Nu credem că pe"dictatorul" din Ghencea l-ar ameninţa cineva cu tancul...