Maşini de lux blindate: Maybach Guard

Dacă Gigi Becali ar mai fi aşteptat şi nu şi-ar fi înlocuit Maybach-ul cu un Rolls Royce, acum ar fi putut face faţă mult mai bine situaţiilor tensionate din Ghencea. Deoarece a apărut noul Maybach Guard, limuzina blindată.

Maşini de lux blindate: Maybach Guard Maşini de lux blindate: Maybach Guard

Firma de lux Maybach a propus şi în trecut o versiune de limuzină blindată, însă acum vorbim de una bazată pe Maybach facelift. Şi care este construită pornindu-se de la versiunea cu ampatament lung Maybach 62, de la care au fost păstrate doar structura de bază a caroseriei, sistemul de frânare şi grupul moto-propulsor.

În rest, versiunea blindată Maybach Guard are toate componentele schimbate şi adaptate pentru un nivel de securitate cât mai crescut. Totuşi, din exterior nu ai cum să îţi dai seama, la prima vedere, despre faptul că e vorba de o versiune blindată, nu de o limuzină standard.

Ranforsările aduse compartimentului pasagerilor şi geamurile din sticlă specială înseamnă creşterea masei totale cu doar 185 kg, aşa încât Maybach Guard ajunge să cântărească 3 tone. Totuşi, să nu vă închipuiţi că vorbim de un mamut lent, deoarece limuzina blindată de peste 6 metri este capabilă de un demaraj 0-100 km/h în doar 5,7 secunde.

Modificările structurale au dus la obţinerea unui grad B4 pe scara nivelurilor de siguranţă. Pentru atingerea nivelului B6 ar fi fost necesară ranforsarea suplimentară a caroseriei şi creşterea masei maşinii peste limita maximă admisă pentru circulaţia pe drumurile publice.

Însă, pentru atacurile armate "uzuale", cu gloanţe şi grenate, Maybach Guard este suficient de bine pregătit. Nu credem că pe "dictatorul" din Ghencea l-ar ameninţa cineva cu tancul...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.