Premiera  Mercedes-Benz CL facelift – informaţii oficiale

Mercedes-Benz împrospătează noul Mercedes-Benz CL, oferindu-i o imagine mai modernă şi elegantă, dar şi mai multă putere pentru versiunile sportive.

Noul Mercedes-Benz CL nu mai este osurpriză chiar aşa de mare fiind deconspirată de mai multe imaginiscăpate dincolo de biroul de comunicare al constructorului german.Totuşi acest model vine cu modificări destul de importante astfelîncât să mai avem ce discuta pe tema subiectului, chiar dacădesignul a fost involuntar expus. După cum se poate observa,facelift-ul aduce pentru CL o imagine mai elegantă care preia nouaimagine de marcă care are în prim plan noua grilă inspirată deSLS.

De asemenea,LED-urile fac parte acum din zestrea estetică a noului coupe, fiindintegrate în noile blocuri optice, care au o formă mai alungităspre lateral, şi pe post de faruri de ceaţă. Partea din spate lafel este redesenată, blocurile optice fiind redesenate, daro modificare discutabilă esteintroducerea luminilor pentru mersul înapoi pe hayon, care nucontribuie foarte mult la nota de eleganţăgenerală.

Mercedes CL

Interiorul nu paremodificat în vreun fel, existând doar materiale mai bune şi noifinisaje. În schimb marile schimbări vin de sub capotă. Acoloversiunea CL550 4Matic primeşte noul motor V8 twin-turbo de 4.6litri ce dezvoltă 435 CP şi 700 Nm cuplu. În plus, şi versiuneaCL63 AMG, cu motorul V8 twin-turbo de 5.5 litri, se laudă cu maimulţi cai putere, având 537 CP şi un cuplu de 800 Nm, cu 12 CP şi170 Nm în plus faţă de precedenta versiune.

Vârful degamă CL65 AMG, care are sub capotă motorul V12, este la felvitaminizat, dezvoltând 621 CP şi un cuplu limitat la 999 Nm. În plus, întreaga gamăprimeşte mai multe tehnologii precum Active Lane KeepingAssist, Active Blind Spot Assist, Attention Assist, Night ViewAssist Plus, şi Active Body Control. Acest model şi-a făcut debutulla Goodwood Festival of Speed şi va intrape piaţă la începutul anului viitor. Mercedes CL interior

Noul Mercedes CLfacelift va putea fi admirat şi la SalonulAuto de la Paris din toamnă.