Mercedes E Class L – o nouă limuzină pentru China

Mercedes nu poate da cu piciorul cererii de limuzine din China şi la fel ca şi rivalii, fabrică doar pentru această piaţă limuzina Mercedes E Class L.

Noua limuzină Mercedes E Class L talonează îndeaproape concurenţa şi, la fel ca şi în cazul lui BMW Seria 5 LWB, s-a prezentat la Salonul de la Beijing cu o extensie a ampatamentului de 14 cm. Lungimea noii limuzine este însă ceva mai mică decât a rivalei bavareze, E Class L măsurând doar 5,008 metri, faţă de cei 5,07 metri ai Seriei 5 LWB.

În acest fel, Mercedes reuşeşte să facă o diferenţiere clară între segmentului lui E Class L şi cel al lui S Class, segmentare care la BMW nu este aşa bine definită din perspectiva dimensiunilor. Cele două versiuni în care este disponibilă deocamdată noua limuzină sunt E 300 şi E 260 CGI BlueEFFICENCY, cu puteri de 245 CP, respectiv 204 CP. Noi motorizări vor urma la o dată ulterioară pentru piaţa chineză.

În materie de confort, pe lângă spaţiul mai mare, noul model vine cu dotări precum acoperiş panoramic, aer condiţionat THERMATIC, bancheta din spate încălzită, sau un sistem video cu ecrane de 20,3 cm integrat în scaunele din faţă..

Acest model nu îl vom vedea în altă parte a lumii pentru că va fi fabricat doar în China de Beijing BenzAutomotive Co.,Ltd (BBAC). Dacă vă întrebaţi de ce oferă Mercedes un produs pentru o singură piaţă, aflaţi că segmentul lui E Class în China (cu versiuni atât standard şi lungi) este estimat în acest an la peste 200.000 de unităţi noi. Deci ţinând cont că este un model nou care implică doar costuri incrementale şi că există o cerere consistentă, acest model pare chiar o iniţiativă foarte bună.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.