Mercedes va prezenta la Paris 2010 ecologicul A-Class E-Cell

La Salonul Auto Paris 2010, Mercedes va prezenta modelul A-Class E-Cell, o maşină total electrică, dezvoltată în parteneriat cu Tesla.

Mercedes va prezenta la Paris 2010 ecologicul A-Class E-Cell Mercedes va prezenta la Paris 2010 ecologicul A-Class E-Cell

Indicativul "E-Cell" l-am văzut materializat în serie pentru prima dată pe supercarul ecologic Mercedes SLS AMG E-Cell. Iar, în toamnă, la Salonul Auto Paris 2010, vom avea ocazia să vedem A-Class E-Cell, o maşină electrică aflată la polul opus faţă de SLS în gama Mercedes.

Dacă acum un an, la Salonul Auto Frankfurt 2009, Mercedes ne-a prezentat conceptul BlueZero E-Cell Plus, iată că acum această tehnologie a propulsiei electrice îşi va găsi locul chiar pe o maşină de serie. Mai precis, 500 de A-Class E-Cell, care vor fi puse în vânzare în cadrul unui program pilot, menit a netezi drumul viitoarelor maşini de serie electrice Mercedes.

Mercedes A-Class E-Cell va fi produs la uzina de lângă Stuttgart, tot acolo urmând a fi integrate în maşini şi componentele de provenienţă Tesla (bateriile şi controllerul), care vor fi fabricate în America.

Mercedes A-Class E-Cell este de aşteptat să ofere o autonomie de până la 200 km, în condiţiile în care performanţele dinamice vor fi foarte apropiate de ale unui model A-Class cu motorizarea de bază pe benzină.

Preţurile sau pieţele unde cele 500 de modele A-Class E-Cell vor fi comercializate vor fi comunicate doar la salonul parizian, dar principalele vizate sunt companiile care au nevoie de flote şi care şi-au exprimat deja interesul de a achiziţiona maşini electrice produse de concernul Daimler.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.