Mercedes va prezenta la Paris 2010 ecologicul A-Class E-Cell

La Salonul Auto Paris 2010, Mercedes va prezenta modelul A-Class E-Cell, o maşină total electrică, dezvoltată în parteneriat cu Tesla.

Mercedes va prezenta la Paris 2010 ecologicul A-Class E-Cell Mercedes va prezenta la Paris 2010 ecologicul A-Class E-Cell

Indicativul "E-Cell" l-am văzut materializat în serie pentruprima dată pe supercarul ecologic Mercedes SLS AMG E-Cell. Iar, în toamnă,la Salonul Auto Paris2010, vom avea ocazia să vedem A-ClassE-Cell, o maşină electrică aflată la polul opus faţă deSLS în gama Mercedes.

Dacă acum un an, la SalonulAuto Frankfurt 2009, Mercedes ne-a prezentat conceptul BlueZero E-Cell Plus, iată că acumaceastă tehnologie a propulsiei electrice îşi va găsi locul chiarpe o maşină de serie. Mai precis, 500 de A-Class E-Cell, care vorfi puse în vânzare în cadrul unui program pilot, menit a netezidrumul viitoarelor maşini de serie electrice Mercedes.

Mercedes A-Class E-Cell va fi produs la uzina de lângăStuttgart, tot acolo urmând a fi integrate în maşini şicomponentele de provenienţă Tesla (bateriile şi controllerul), carevor fi fabricate în America.

Mercedes A-Class E-Cell este de aşteptat să ofere oautonomie de până la 200 km, în condiţiile în careperformanţele dinamice vor fi foarte apropiate de ale unui modelA-Class cu motorizarea de bază pe benzină.

Preţurile sau pieţele unde cele 500 de modele A-Class E-Cell vorfi comercializate vor fi comunicate doar la salonul parizian, darprincipalele vizate sunt companiile care au nevoie de flote şi careşi-au exprimat deja interesul de a achiziţiona maşini electriceproduse de concernul Daimler.