Mixtură de Dacia Duster şi BMW X3 - Chery Riich X3

Riich X3 se pare că este un nou SUV compact chinezesc, care cu siguranţă va ataca segmentul low-cost dominat de Dacia Duster, dar cu un stil mai apropiat de al SUV-ului premium BMW X3. Curioşi?

Mixtură de Dacia Duster şi BMW X3 - Chery Riich X3 Mixtură de Dacia Duster şi BMW X3 - Chery Riich X3

Se pare că Dacia Duster a trezit un mare interesşi în China. Ceea ce nu înseamnă că Renault va produceacolo SUV-ul românesc, dar se pare că nici nu prea are rost săintre pe piaţa de acolo.

Riich X3 se doreste un rival al lui Dacia Duster, dar cu pretentii de BMW X3

Şi asta deoarece încep să apară maşini chinezeşti care săcontracareze SUV-ul low cost Duster. Cei de la Cherry vorlansa în curând noul Riich X3, care a apărut deja peinternet sub forma unor schiţe, se pare oficiale.

Ce este interesant la această maşină? În primul rând,forma generală aminteşte destul de mult de DaciaDuster, deşi nu putem să-i acuzăm de plagiat pe chinezi înacest caz. Totuşi, la o primă privire, pare că avem în faţă maidegrabă un model aparţinând gamei Dacia, din cauza unor detaliistilistice.

Riich X3 va fi importat si in Europa, probabil ca urmas al lui DR5

Indicativul "X3" reuşeşte să facă referire chiarla BMW X3, ornamentele cromate de pe un model depreserie surprins de paparazzi indicând faptul că Riich X3 (brandulpremium al companiei Chery) se doreşte un SUV pentru clienţiipretenţioşi.

Riich X3 va ajunge şi în Europa, se pare ca înlocuitoral SUV-ului DR5 (bazat pe precedenta generaţieToyota RAV4), iar gama de motorizări va fi alcătuită, conformzvonurilor, din motoare turbo de mică cilindree, de 1,3 litri şi1,6 litri, realizate în colaborare cu specialistul americanEaton.

Rămâne de văzut dacă, la Salonul Auto Geneva 2011, vom vedeaacest nou rival al lui Duster, Riich X3, în versiunea pentruEuropa.

CE PĂRERE AI DESPRE RIVALULCHINEZESC AL LUI DACIA DUSTER?

Riich X3 va beneficia de motoare turbo pe benzina, de 1,3 litri si 1,6 litri