Mixtură de Dacia Duster şi BMW X3 - Chery Riich X3

Riich X3 se pare că este un nou SUV compact chinezesc, care cu siguranţă va ataca segmentul low-cost dominat de Dacia Duster, dar cu un stil mai apropiat de al SUV-ului premium BMW X3. Curioşi?

Mixtură de Dacia Duster şi BMW X3 - Chery Riich X3 Mixtură de Dacia Duster şi BMW X3 - Chery Riich X3

Se pare că Dacia Duster a trezit un mare interes şi în China. Ceea ce nu înseamnă că Renault va produce acolo SUV-ul românesc, dar se pare că nici nu prea are rost să intre pe piaţa de acolo.

Riich X3 se doreste un rival al lui Dacia Duster, dar cu pretentii de BMW X3

Şi asta deoarece încep să apară maşini chinezeşti care să contracareze SUV-ul low cost Duster. Cei de la Cherry vor lansa în curând noul Riich X3, care a apărut deja pe internet sub forma unor schiţe, se pare oficiale.

Ce este interesant la această maşină? În primul rând, forma generală aminteşte destul de mult de Dacia Duster, deşi nu putem să-i acuzăm de plagiat pe chinezi în acest caz. Totuşi, la o primă privire, pare că avem în faţă mai degrabă un model aparţinând gamei Dacia, din cauza unor detalii stilistice.

Riich X3 va fi importat si in Europa, probabil ca urmas al lui DR5

Indicativul "X3" reuşeşte să facă referire chiar la BMW X3, ornamentele cromate de pe un model de preserie surprins de paparazzi indicând faptul că Riich X3 (brandul premium al companiei Chery) se doreşte un SUV pentru clienţii pretenţioşi.

Riich X3 va ajunge şi în Europa, se pare ca înlocuitor al SUV-ului DR5 (bazat pe precedenta generaţie Toyota RAV4), iar gama de motorizări va fi alcătuită, conform zvonurilor, din motoare turbo de mică cilindree, de 1,3 litri şi 1,6 litri, realizate în colaborare cu specialistul american Eaton.

Rămâne de văzut dacă, la Salonul Auto Geneva 2011, vom vedea acest nou rival al lui Duster, Riich X3, în versiunea pentru Europa.

CE PĂRERE AI DESPRE RIVALUL CHINEZESC AL LUI DACIA DUSTER?

Riich X3 va beneficia de motoare turbo pe benzina, de 1,3 litri si 1,6 litri

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.