Model produs în Coreea de Nord: Pyeonghwa Hwiparam III

Premiu pentru cei care reuşesc să pronunţe corect numele acestei maşini produse în Coreea de Nord: Pyeonghwa Hwiparam III. Cum vi se pare comunismul pe patru roţi asiatic?

Model produs în Coreea de Nord: Pyeonghwa Hwiparam III Model produs în Coreea de Nord: Pyeonghwa Hwiparam III

Nume greu de pronuntat...Cele mai recente informaţiidespre Coreea de Nord au fost relativ alarmante, în urma miculuiincident cu schimbul de bombe cu vecinii de lasud, Coreea de Sud. Totuşi, Coreea de Nord nu face doar bombe, cişi maşini.

Unul dintre cele mai noi modele este acest PyeonghwaHwiparam III, un sedan care arată chiar modern, deşi ceimai mulţi tindem să asociem comunismul cu maşini având un designînvechit şi un stil departe de secolul XXI.

De fapt, e vorba despre un model care are la bază omaşină chinezească: Brilliance BS2. Mai exact spus, estechiar modelul sedan Brilliance, dar cu altă siglă şi cu o denumiremult mai greu de pronunţat - de către europeni, cel puţin.

De fapt e Brilliance BS2Interesant este faptul cămodelul de faţă este asamblat în colecţie CKD, darlegătura nu este făcută direct cu Brilliance, deoarece vorbim de ofirmă intermediară cu baza în... Coreea de Sud. Nu ştim dacărecentul incident dintre cele două ţări Coreea a afectatactivitatea Pyeonghwa, dar nu credem că asta interesează pe preamultă lume.

Modelul Hwiparam III beneficiază de serviciile unuimotor de 1,5 litri şi 100 CP, care pare reativsubdimensionat faţă de dimensiunile caroseriei, iar viteza maximăanunţată este de 180 km/h. Preţuri sau alte informaţii nu avem,nord-coreenii arătându-ne doar câteva imagini.