Model produs în Coreea de Nord: Pyeonghwa Hwiparam III

Premiu pentru cei care reuşesc să pronunţe corect numele acestei maşini produse în Coreea de Nord: Pyeonghwa Hwiparam III. Cum vi se pare comunismul pe patru roţi asiatic?

Model produs în Coreea de Nord: Pyeonghwa Hwiparam III Model produs în Coreea de Nord: Pyeonghwa Hwiparam III

Nume greu de pronuntat...Cele mai recente informaţii despre Coreea de Nord au fost relativ alarmante, în urma micului incident cu schimbul de bombe cu vecinii de la sud, Coreea de Sud. Totuşi, Coreea de Nord nu face doar bombe, ci şi maşini.

Unul dintre cele mai noi modele este acest Pyeonghwa Hwiparam III, un sedan care arată chiar modern, deşi cei mai mulţi tindem să asociem comunismul cu maşini având un design învechit şi un stil departe de secolul XXI.

De fapt, e vorba despre un model care are la bază o maşină chinezească: Brilliance BS2. Mai exact spus, este chiar modelul sedan Brilliance, dar cu altă siglă şi cu o denumire mult mai greu de pronunţat - de către europeni, cel puţin.

De fapt e Brilliance BS2Interesant este faptul că modelul de faţă este asamblat în colecţie CKD, dar legătura nu este făcută direct cu Brilliance, deoarece vorbim de o firmă intermediară cu baza în... Coreea de Sud. Nu ştim dacă recentul incident dintre cele două ţări Coreea a afectat activitatea Pyeonghwa, dar nu credem că asta interesează pe prea multă lume.

Modelul Hwiparam III beneficiază de serviciile unui motor de 1,5 litri şi 100 CP, care pare reativ subdimensionat faţă de dimensiunile caroseriei, iar viteza maximă anunţată este de 180 km/h. Preţuri sau alte informaţii nu avem, nord-coreenii arătându-ne doar câteva imagini.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.