Nissan GT-R - facelift pentru 2012

În cazul lui Nissan GT-R facelift, modificările estetice sunt minore. Mai mult contează ce se întâmplă sub capotă şi, în general, ce modificări a primit partea tehnică.

Nissan GT-R - facelift pentru 2012 Nissan GT-R - facelift pentru 2012

Dacă până acum Nissan GT-R se lăuda cu nu mai puţin de 486 CP, dintr-un motorV6 turbo, iată că versiunea pentru 2011 vine cu un un upgradeconsistent al motorului, care acum dezvoltă 530 CP (cu 44CP mai mult). Concomitent, cuplul maxim a crescut de la588 Nm la 612 Nm.

Nissan GT-R facelift 2011 are acum 530 CP si un cuplu maxim de 612 Nm

Acest upgrade a fost posibil datorită creşteriipresiunii din turbină, a modificării distribuţiei, dar şi adoptăriiunei evacuări cu un diametru mai mare - în condiţiile încare inginerii Nissan afirmă că au reuşit să obţină şi o scădere aconsumului şi emisiilor poluante. De asemenea, a fost modificatsistemul Launch Control, pentru a proteja mai mult cutia deviteze.

Exteriorul maşinii este, în mare acelaşi, atâta doar că, dupăcum am văzut într-un preview recent, GT-R are acum lumini de poziţie de tipLED, integrate într-un spoiler frontal redesenat. Şipragurile sau spoilerul spate au fost uşor modificate, per totalaerodinamica îmbunătăţindu-se (coeficientul cX a scăzut de la 0,27la 0,26).

Nissan GT-R Egoist propune o gama exclusiva de tapiterii si culori pentru interior

Jantele sunt de 20" standard, fiind încălţate cu pneuride mare performanţă Dunlop SP Sport Maxx GT, în timp cesistemul de frânare a fost şi el revizuit, fiind acum mai rezistentla fading.

Cu ocazia acestui "facelift", în gamă apare o nouăversiune: Nissan GT-R Egoist - este vorba despre oversiune care pune accentul pe life-style, interiorul fiindgarnisit cu piele exclusivistă şi inserţii din carbon, în timp cepaleta coloristică oferă nu mai puţin de 20 de nuanţe.

Bineînţeles, rămâne în continuare în program versiunea dedicatăcircuitelor, Nissan GT-R SpecV, care anunţă timpul de 7:20pentru un tur de circuit la Nurburgring.

Nissan GT-R SpecV a obtinut 7:20 pe circuitul de la Nurburgring