Noi detalii despre Opel Astra OPC

Noul Opel Astra OPC are un statut de recuperat şi pentru asta se pare că se va raporta direct la liderii segmentului hot hatch.

Noi detalii despre Opel Astra OPC Noi detalii despre Opel Astra OPC

Opel Astra OPC trebuie să ţină pasul cu concurenţa şi, după cum cei de la Autocar spun, va ataca la vârf, urmând să aibă în jur de 300 CP, valoare care îl va pune în rând cu Ford Focus RS. Spre deosebire de Focus RS care are forme mai angulare, noul OPC se pare că estetic va converge spre alura fluidă a lui Megane RS, mai ales îmbrăcat în camuflaj având o siluetă similară cu a hot hatch-ului franţuzesc.

Tot ca un punct similar cu vârful gamei RenaultSport, Astra OPC va avea sub capotă tot un motor de 2.0 litri în patru cilindri turbo. Puterea, evident, va fi valorificată pe şosea de puntea faţă, deci suntem curioşi ce diferenţial electronic înţelept vor născoci inginerii G.M. Este un salt destul de consistent de la actualul Astra OPC care este recunoscut pentru torque steering-ul foarte nărăvaş la apăsările energice de pedală.

Probabil au rezolvat însă această problemă şi mai au timp de ceva reglaje, pentru că lansarea se preconizează undeva spre sfârşitul anului viitor, Opel urmând să ne arată întâi versiunea cea blândă, adică Astra în trei uşi. Salonul de la Paris va fi ocazia pentru a vedea pe viu această versiune şi dacă se va ridica la nivelul foarte apreciatului GTC.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.