Noi detalii despre Opel Astra OPC

Noul Opel Astra OPC are un statut de recuperat şi pentru asta se pare că se va raporta direct la liderii segmentului hot hatch.

Noi detalii despre Opel Astra OPC Noi detalii despre Opel Astra OPC

Opel Astra OPC trebuie să ţină pasul cu concurenţa şi, după cumcei de la Autocarspun, va ataca la vârf, urmând să aibă în jur de 300 CP, valoarecare îl va pune în rând cu Ford Focus RS. Spre deosebire de FocusRS care are forme mai angulare, noul OPC se pare că esteticva converge spre alura fluidă a lui Megane RS, mai alesîmbrăcat în camuflaj având osiluetă similară cu a hot hatch-ului franţuzesc.

Tot ca un punctsimilar cu vârful gamei RenaultSport, Astra OPC va avea subcapotă tot un motor de 2.0 litri în patru cilindriturbo. Puterea,evident, va fi valorificată pe şosea de puntea faţă, deci suntemcurioşi ce diferenţial electronic înţelept vor născoci ingineriiG.M. Este un salt destul deconsistent de la actualul Astra OPC care este recunoscut pentrutorque steering-ul foarte nărăvaş la apăsările energice depedală.

Probabil aurezolvat însă această problemă şi mai au timp de ceva reglaje,pentru că lansarea se preconizează undeva spre sfârşitul anuluiviitor, Opel urmând să ne arată întâi versiunea cea blândă, adicăAstra în trei uşi. Salonul de la Paris va fi ocazia pentru a vedeape viu această versiune şi dacă se va ridica la nivelul foarteapreciatului GTC.