Noi schiţe cu viitorul monovolum Dacia

Francezii de la publicaţia L'Argus ne atrag atenţia cu noi schiţe ale viitorului monovolum Dacia. Iată cum ar putea arăta cel de-al cincilea model din gama Logan: v-ar plăcea Dacia monovolum?

Noi schiţe cu viitorul monovolum Dacia Noi schiţe cu viitorul monovolum Dacia

Nu mai este un secret faptul că în 2012 va apărea pe piaţă un model Dacia monovolum, bazat pe platforma tehnică a lui Dacia Logan şi care va juca în segmentul maşinilor low-cost destinate familiilor care au nevoie de până la 7 locuri.

Totuşi, nimeni nu are, încă, o idee precisă despre cum va arăta noul monovolum Dacia. Promotor.ro a încercat să vă ofere o idee acum mai bine de un an de zile, schiţele noastre luând în considerare nevoia de a crea o maşină ieftină, deci fără pretenţii în materie de design şi care să se concentreze pe caracterul practic.

Faţă de propunerea Promotor.ro, în care portierele din spate sunt glisante (o soluţie mult mai convenabilă, mai ales pentru versiunea de cărat marfă), francezii de la publicaţia L'Argus au o propunere mai convenţională - vezi aici imaginile lor.

În cazul schiţelor francezilor, monovolumul Dacia rămâne fidel uşilor spate cu deschidere normală, cel de-al treilea geam lateral fiind desenat similar cu cel regăsit la Logan MCV, aşa încât noul model pare un Logan break mai înalt.

Sub aspect stilistic, în spate se renunţă la cele două uşi asimetrice în favoarea unui hayon de mari dimensiun, flancat de stopuri pe verticală şi beneficiind de o lunetă generoasă. În faţă, însă, nu credem că greşim dacă afirmăm că se simte un aer de "deja-vu". Farurile tătate rectangular şi grila proeminentă ne duc cu gândul la monvolumul german... Volkswagen Touran.

Conform francezilor, preţurile estimative pentru Dacia monovolum vor porni de la circa 13.000 euro pentru versiunile pe benzină, respectiv 15.000 euro pentru cele diesel. În condiţiile în care, deşi va oferi tot 7 locuri şi un aspect interior similar cu al lui Logan MCV, monovolumul va beneficia de un spaţiu mult mai mare, mai ales pe verticală.

Rămâne la latitudinea voastră să ne spuneţi dacă vă plac sau nu aceste schiţe, despre care francezii afirmă că sunt cele mai apropiate de realitate până acum.

CE PĂRERE AI DESPRE SCHIŢELE CU DACIA MONOVOLUM?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.