Nouă versiune de motorizare: Nissan Micra DIG-S

Micul Nissan Micra DIG-S va prezenta publicului de la Salonul Auto Geneva 2011 noul său motor cu injecţie directă în trei cilindri şi care beneficiază de ciclu Miller. Adică o mică inovaţie.

Nouă versiune de motorizare: Nissan Micra DIG-S Nouă versiune de motorizare: Nissan Micra DIG-S

Din informaţiile preliminare, noua versiune Nissan Micra DIG-S, care va fi prezentată la Salonul Auto Geneva 2011, beneficiază de un motor de cilindree redusă, cu injecţie directă pe benzină şi care promite atât performanţe bune, cât şi un nivel foarte scăzut al nivelului de consum şi poluare.

Este vorba de un propulsor de 1,2 litri, care este capabil de o putere maximă de 98 CP şi un cuplu motor maxim de 142 Nm. În locul unui turbocompresor, japonezii au optat pentru utilizarea unui compresor mecanic, alături de folosirea injecţiei directe şi a ciclului Miller pentru sistemul de distribuţie (aşa-numitul "ciclu în 5 timpi" - menţinerea supapei de admisie deschisă mai mult timp creează doi timpi în loc de unul).

Noul motor afişează un raport de compresie ridicat, de 13:1, similar cu al unui motor aspirat de 1,5 litri, dar cu performanţe mai bune. Astfel, Nissan Micra DIG-S se laudă cu un consum mediu de numai 4,1 litri/100 km (în condiţiile în care vorbim de un motor pe benzină), în timp ce emisiile de CO2 se cifrează la doar 95 g/km (sau 115 g/km, în condiţiile cuplării cu o cutie automată CVT).

Nissan Micra DGI-S vine în standard cu sistem start/stop pentru motor, precum şi cu un sistem de recuperare a energiei la frânare, în timp ce spoilere sunt modificate, pentru scăderea coeficientului aerodinamic de la 0,33 la 0,29.

Mai multe detalii, cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.