Nouă versiune de motorizare: Nissan Micra DIG-S

Micul Nissan Micra DIG-S va prezenta publicului de la Salonul Auto Geneva 2011 noul său motor cu injecţie directă în trei cilindri şi care beneficiază de ciclu Miller. Adică o mică inovaţie.

Nouă versiune de motorizare: Nissan Micra DIG-S Nouă versiune de motorizare: Nissan Micra DIG-S

Din informaţiile preliminare, noua versiune Nissan MicraDIG-S, care va fi prezentată la Salonul Auto Geneva2011, beneficiază de un motor de cilindree redusă, cuinjecţie directă pe benzină şi care promite atât performanţe bune,cât şi un nivel foarte scăzut al nivelului de consum şipoluare.

Nissn Micra DIG-S are un motor de 1,2 litri, in trei cilindri si dotat cu compresor mecanic

Este vorba de un propulsor de 1,2 litri, care estecapabil de o putere maximă de 98 CP şi un cuplu motor maxim de 142Nm. În locul unui turbocompresor, japonezii au optatpentru utilizarea unui compresor mecanic, alături de folosireainjecţiei directe şi a ciclului Miller pentru sistemul dedistribuţie (aşa-numitul "ciclu în 5 timpi" - menţinerea supapei deadmisie deschisă mai mult timp creează doi timpi în loc deunul).

Noul motor afişează un raport de compresie ridicat, de 13:1,similar cu al unui motor aspirat de 1,5 litri, dar cu performanţemai bune. Astfel, Nissan Micra DIG-S se laudă cu un consummediu de numai 4,1 litri/100 km (în condiţiile în carevorbim de un motor pe benzină), în timp ce emisiile deCO2 se cifrează la doar 95 g/km (sau 115 g/km, încondiţiile cuplării cu o cutie automată CVT).

Nissan Micra DIG-S are 98 CP, iar consumul mediu se cifreaza la doar 4,1 litri/100 km

Nissan Micra DGI-S vine în standard cu sistem start/stoppentru motor, precum şi cu un sistem de recuperare aenergiei la frânare, în timp ce spoilere sunt modificate, pentruscăderea coeficientului aerodinamic de la 0,33 la 0,29.

Mai multe detalii, cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011.

Noua versiune Nissan Micra DIG-S are premiera la Salonul Auto Geneva 2011