Noul Audi A6 Allroad, a treia generaţie a crossoverului Audi

În primăvară, la Salonul Auto Geneva 2012, germanii vor prezenta în premieră mondială a treia generaţie a lui Audi A6 Allroad, bazat, evident, pe breakul A6 Avant.

Noul Audi A6 Allroad nu arată surprinzător pentru cine cunoaşte versiunea Audi A6 Avant, doar că forma elegantă de combi este garnisită cu detalii specifice ieşirilor în afara şoselelor: centură inferioară din plastic negru rezistent, praguri cromate, scuturi faţă şi spate.

Noul Audi A6 Allroad are o lungime de 4,94 metri (cu 2 cm mai mult decât A6 Avant), iar garda la sol e mai mare cu 6 cm decât a breakului. Oricum, suspensia pneumatică adaptivă, oferită standard, poate coborî maşina cu 15 mm la viteze mari sau, dimpotrivă, o poate ridica cu încă 35 mm pe terenuri denivelate. Există chiar şi un "lift mode" special, care, la viteze foarte mici, mai adaugă un centimetru gărzii la sol.

Standard, Audi A6 Allroad dispune de jante de 18 inch, cu pneuri de 235/55 R 18, iar opţional sunt disponibile şi jante de 19 şi chiar 20 inch. Cât despre spaţiul interior, acesta se situează la aceleaşi cote generoase ca în cazul breakului, portbagajul variind între 560 litri şi 1.680 litri.

Motorizările disponibile pentru noul Audi A6 Allroad sunt în număr de patru, trei diesel şi una pe benzină. Versiunile diesel se bazează pe motorul V6 de 3,0 litri, având puteri de 204 CP, 245 CP, respectiv 313 CP - cea mai puternică variantă este cuplată standard la o cutie automată cu 8 trepte şi atinge 100 km/h în doar 5,6 secunde.

Motorizarea pe benzină este un 3.0 V6 TFSI de 310 CP, maşina ajungând de la 0 la 100 km/h în 5,9 secunde, iar consumul mediu este cotat la 8,9 litri/100 km. Această versiune, precum şi dieselurile de 204 şi 245 CP au dreptul la o cutie de viteze cu 7 trepte şi dublu ambreiaj.

Preţul de bază în Germania, valabil pentru Audi A6 Allroad 3.0 TDI 204 CP, este de 54.600 euro, vânzările urmând a demara după premiera de la Geneva 2012.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.