Noul BMW X3 – detalii oficiale şi poze “cu perdea”

Să ne punem ochelarii cu raze X sau imaginaţia la treabă, BMW ne prezintă noul BMW X3 sub forma unui cadou aproape despachetat.

BMW foloseşte aceeaşi strategie ca la testul cu BMW X1- la care am fost singura publicaţie românească prezentă - şi la viitoarea generaţie BMW X3. Adică ne oferă informaţii din belşug, numeroase poze, dar "uită" să dea jos camuflajul despre maşina. Aşa că avem parte iarăşi de o prezentare cu perdea. Ne putem da însă seamă că noul X3 este un model mai masculin decât precedenta generaţie. Conform Autocar, cei care au publicat aceste imagini, specificul primei generaţii se păstrează şi nu va exista nici un dubiu de unde noul X3 a preluat ştafeta.

Din cauză că acum există BMW X1, X3 trebuia repoziţionat mai aproape de fratele mai mare X5. Astfel noul X3 a crescut în lungime cu 83 mm, este mai lat cu 29 mm şi mai înalt cu 40 mm. Măsurând acum în jur de 4,65 m, noul BMW X3 va fi mai mare decât Audi Q5, rivalul care îl depăşise într-o primă fază ca dimensiuni.

Noul X3 vs vechiul X3

Implicit ampatamentul a crescut cu 15 mm ceea ce s-ar traduce într-un spaţiu interior sporit, pe locurile din spate pasagerii beneficiind de un plus de spaţiu pentru genunchi de 20 mm. De asemenea, portbagajul are o valoare premiantă în segment de 550 litri, reuşind iarăşi să depăşească cu puţin Audi Q5. Un alt aspect la care BMW a lucrat pentru a lua faţa competitorilor a fost interiorul. Deşi din imagini vedem mai mult scotch decât elemente reale, nemţii spun că s-a dorit un nivel de calitate similar cu cel al limuzinei BMW Seria 5.

Din punct de vedere al motorizărilor, se va putea opta pentru patru propulsoare pe benzină, vârful de gamă urmând să fie xDrive35i cu o putere de 306 CP. Cele mai dorite motorizări în Europa vor fi însă cele Diesel şi aici oferta este destul de variată, vorbindu-se de un 2.0 litri de 181 CP pe versiunea xDrive20d, sau 201 CP pe xDrive23d (o variaţie nouă) sau vârful de gamă xDrive30d cu puterea de 241 CP. Urmând ultimele tendinţe, noul X3 va fi acum şi o opţiune pentru cei care doresc un hibrid, o versiune AcriveHybrid fiind se pare în lucru.

Lansarea acestui model se va face evident la Salonul de la Paris din toamnă, iar lansarea comercială se va consemna în lunile care preced lansarea de la salonul francez. BMW spune că preţurile nu vor suferi modificări faţă de generaţia încă "titulară".

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.