Noul Lexus GS a fost prezentat la Pebble Beach Concours d’Elegance

Autor: Andrei Nan 22 aug. 2011 Prezentări

Lexus a renunţat oarecum la designul fluid şi elegant, adoptând o linie mai agresivă, zveltă şi sportivă. Lexus avea nevoie de un model nou în clasa mare pentru a lupta cât mai eficient cu rivalii teutoni.Noua grilă frontală va deveni în viitorul semnătura gamei Lexus, lucru valabil şi pentru luminile de rulare pe timp de zi cu LED care au forma literei „L”. Spatele este un cocktailîntre masivitatea celui de la LS şi sportivitatea celui de la IS. Accentul pare a înclina spre dinamic şi sportivitate. Spoilerul spate încorporează un difuzor cu aripioare de ghidaj pentru curentul de aer. Stopurile spate utilizează tehnologia LED şi vin cu aceiaşi formă „L”. Lexus a adoptat pentru noul GS o gamă nouă de vopseluri care încorporează praf de sticlă pentru a spori gradul de strălucire. GS va dispune şi de un pachet exterior sport care va fi asociat cu divizia sportivă „F”.

Preview al pachetului exterior F

Cei de la Lexus au dorit ca dimensiunile noului model să nu evolueze, dar noua platformă le-a permis construirea unui model care oferă mult mai mult spaţiu interior şi un porbagaj cu volum mai mare. Noul GS totuşi are ecartamentul faţă mai mare cu 40 mm, în timp ce în spate acesta a crescut cu 50 mm. Suspensia spate este o evoluţie a celei de la veche generaţie în timp ce pe spate regăsim o suspensie multilink total nouă montată pe un subcadru de asemenea nou. Datorită gradului de rigiditate crescut al şasiului şi a componentelor suspensiei mai uşoare, a fost posibilă utilizarea unui ulei cu vâscozitate mai mică pentru amortizoare, lucru ce a condus la un răspuns mai bun al acestora chiar şi în cazul celor mai mici denivelări.

Interiorul, aşa cum am specificat, a câştigat semnificativ la capitolul spaţiu. La interior evoluţia este majoră. Planşa de bord este fluidă, elegantă, pare a fi sculptată. S-a renunţat la consola centrală aglomerată unde erau înghesuite toate comenzile. Planşa de bord este dominată în zona central-superioară de un display imens de 12,3 inch, pentru ca pe consola centrală să se mai regăsească doar comenzile pentru sistemul audio şi climatizare. În rest totul poate fi accesat prin intermediul joystick-ului amplasat în dreapta selectorului de viteze pe tunelul median. Volumul portbagajului a crescut cu aproape 25%. Din punct de vedere al siguranţei, noul GS vine în dotarea standard cu 10 airbag-uri, airbag pentru genunchi atât pentru şofer cât şi pentru pasagerul din faţă.GS va dispune de sistem night vision, head-up display, lane departure warning, lane keep assist. Niponii au montat în noul GS un sistem audio Mark Levinson cu 17 incinte acustice cu o putere de 835 watt. Sistemul este capabil de a reda 7.1 Surround Sound.

Pentru moment au fost confirmate versiunile GS 350, GS 250, GS 450h. Propulsorul lui GS 350 oferă 310 CP la 6.400 rpm, un cuplu motor de 375 Nm la 4.800 rpm. Lungimea noului model este de 4.850 mm, lăţimea de 1.840 mm, o înălţime de 1.455 mm. GS 350 AWD dispune de tracţiune integrală şi este creditat cu un sprint 0-100 km/h în 5,7 secunde. Datele tehnice sunt provizorii şi sunt pentru versiunea de America. Versiunea cu tracţiune integrală va fi oferită doar în Rusia, Ucraina şi Kazahstan.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide