Noul Mercedes A-Class E-Cell - datele oficiale

La Salonul Auto Paris 2010 va fi prezentată, în premieră mondială, noua versiune nepoluantă Mercedes A-Class E-Cell. Păcat că nu e încă o maşină de mare serie, accesibilă cât mai multor clienţi.

Noul Mercedes A-Class E-Cell - datele oficiale Noul Mercedes A-Class E-Cell - datele oficiale

La sfârşitul verii, concernul Daimler AG anunţa că, la Salonul Auto Paris 2010, vom avea prilejul să vedem, în premieră mondială, modelul electric Mercedes A-Class E-Cell, o maşină "zero emisii".

Nu vorbim de un concept, ci de un model de serie, însă, din păcate, nu unul de serie mare. Vor fi produse doar 500 de exemplare, destinate unui program special de leasing dedicat unor clienţi atent selecţionaţi, din Germania, Franţa şi Olanda. Maşinile vor fi observate cu atenţie, fiind, practic, obiectul unui mare test în condiţii reale pentru determinarea fiabilităţii.

Mercedes A-Class E-Cell are un motor electric de 95 CP si 290 Nm

Modelul Mercedes A-Class E-Cell mai este obiectul unui studiu practic: modificările aduse liniei de montaj, această versiune electrică fiind asamblată pe aceeaşi bandă cu modelele având motoare convenţionale. Datele obţinute vor fi folosite pentru punerea la punct a viitoarelor linii de montaj, Daimler intenţionând să investească 600 de milioane de euro în viitoarea fabrică de la Rastatt, care, din 2012, va fi dedicată doar maşinilor electrice.

Mercedes A-Class E-Cell este echipat cu un motor electric suficient de puternic, acesta afişând 95 CP şi 290 Nm. Puterea este la nivelul motorului pe benzină de 1,6 litri, însă cuplul motor este cu 150 Nm mai bun, fiind, practic, la nivelul versiunii A 200 CDI, care are 140 CP şi 300 Nm.

Bateriile litiu-ion asigura o autonomie de maximum 200 km si se incarca in 8 ore

Motorul electric este alimentat de la două pachete de baterii litiu-ion, plasate sub podeaua maşinii. Pe de o parte, acestea asigură un centru de greutate mai coborât, îmbunătăţind stabilitatea maşinii. Pe de altă parte, nu a fost nevoie de intervenţii majore pentru adaptarea acestora, ceea ce a dus la o creştere mai redusă a costurilor, dar şi la păstrarea unei bune habitabilităţi şi a unui portbagaj de 453 de litri.

Bateriile au o capacitate totală de 36 kWh şi pot fi încărcate complet în 8 ore, la o reţea de curent de 230V. Dacă se apelează la o reţea cu voltaj mai mare, timpul de încărcare poate coborî chiar şi până la 3 ore.

Versiunea Mercedes A-Class E-Cell se asambleaza impreuna cu modelul normal

Performanţele anunţate de Mercedes pentru A-Class E-Cell sunt promiţătoare: 5,5 secunde pentru demarajul până la 60 km/h, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 150 km/h. Doar autonomia rămâne un punct sensibil, aceasta cifrându-se la maximum 200 km - după cum a reieşit din testele de peste 4,5 milioane de kilometri realizate până acum de ingineri.

Cât costă această versiune Mercedes A-Class E-Cell, nu ştim, dar nici nu este important în acest moment. Şi asta deoarece numai generaţia următoare A-Class E-Cell va fi produsă în serie pentru marele public.

Doar 500 exemplare Mercedes A-Class E-Cell vor fi produse pentru un program special de leasing

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.