Noul Porsche 911 Cabriolet – primele imagini

Autor: Andrei Nan acum 9 ani Prezentari

Iată primele imagini cu noua versiune decapotabilă Porsche 911 Cabrio, care urmează să fie arătată în mod oficial publicului la Salonul Auto Detroit 2012, la începutul anului viitor. După cum era de aşteptat, modificările faţă de un Porsche 911 Coupe în privinţa principalelor elemente de design nu există, maşina fiind diferenţiată doar de acoperişul textil.

Noul Porsche 911 Cabrio nu se diferentiaza estetic de coupe, la nivelul principalelor detalii

Noul Porsche 911 Cabrio vine, însă, cu o inovaţie în privinţa soft-top-ului, care îi conferă un look mai elegant, dar are o contribuţie importantă şi în privinţa aerodinamicii. Capotat, noul Porsche 911 Cabrio arată de pacă ar fi dotat cu un hardtop – graţie noilor idei patentate de inginerii germani.

Părţile de sus şi din spate ale acoperişului escamotabil sunt realizate din panouri de plastic compozit, forma finală fiind mai uniformă, iar aspectul mult diferit faţă de al unui soft-top obişnuit. În plus, inginerii Porsche estimează că acest soft-top va rezista mult mai bine în timp decât soft-top-ul din pânză multistrat, de pe precedentul 911 Cabrio.

Acoperisul noului Porsche 911 Cabrio este inedit, avand un look de hardtop

Părţile laterale ale noului soft-top rămân realizate din pânză multistrat, pentru a ocupa cât mai puţin spaţiu în spaţiul de stocare din spatele scaunelor, dar inginerii au ales un material şi un proces de fabricaţie care să elimine nedoritele cute care pot apărea în timp după mai multe manevre de capotare/decapotare.

Geamul spate din sticlă este şi el inedit, deoarece este lipit cu o răşină specială direct de materialul soft-top-ului, ceea ce elimină problemele de insonorizare, impermeabilitate şi de turbulenţe aerodinamice. Structura pe care este plasat soft-top-ul foloseşte magneziu, conferindu-i acoperişului o masă foarte redusă.

Doar 11 secunde sunt necesare pentru capotarea/decapotarea noului 911 Cabrio

Timpul necesar pentru capotarea/decapotarea noului Porsche 911 Cabrio se cifrează la doar 11 secunde, iar manevra poate fi realizată şi în mers, până la o viteză de 60 km/h. Noul 911 Cabrio este dotat standard şi cu un deflector de vânt, iar capacul soft-top-ului este mai mare decât la precedentul 911 Cabrio, fiind mai bine proiectat din punct de vedere aerodinamic.

În Germania, preţurile pentru noul Porsche 911 Cabrio vor fi de 100.532 pentru versiunea Carrera de 350 CP (cu 12.495 euro mai mult decât coupe-ul), respectiv de 114.931 euro pentru versiunea Carrera S de 400 CP (cu 12.495 euro mai mult ca şi Carrera S Coupe).

Citește și...


Comentarii
Inchide