Noul Range Rover Evoque, materializarea conceptului LRX

Ceea ce credeam că va fi Land Rover LRX a devenit Range Rover Evoque, cel mai eficient şi stilat automobil din istoria mărcii britanice.

Range Rover Evoqueeste apogeul transformării metrosexuale a Land Rover, acest modelfiind prezentat într-o atmosferă foarte elegantă şi nu cu noroiulpână la glezne aşa cum se făceau lansările o dată. Mai mult decâtatât, Evoque este exprimarea supremă a gamei Range Rover, unadevenită foarte trendy şi apreciată de vedete şi publicul femininîn special.

Prea multe detaliidespre acest model nu s-au dat, ci doar că este construitpe platforma lui Freelander şi că motorul de bază va fi cel 2.2 TD4de 185 CP. De asemenea, contrazicând istoria acest modelva fi disponibil atât cu tracţiune integrală, dar vor exista şiversiuni cu tracţiune faţă. De asemenea, este un model global fiindoferit în toate cele 160 ţări în care marca britanică este prezentăoficial.

În loc de dateconcrete oficialii Land Rover ne vorbesc despre modul în careacest model va relaţiona emoţional cu clientela sa, avândun design mult mai modern şi sofisticat decât precedentele SUV-uriLR. Concret marca britanică vrea să se adreseze uneiaudienţe mult mai largi cu noul Evoque, adică cu alte cuvinte săvând mai mult, făcând un produs mai aproape de doleanţelepublicului larg consumator de SUV-uri.

Are şi un roleconomic important Evoque, urmând să fie produs la uzina dinHalewood şi va crea 1.000 de locuri de muncă noi înMerseyside. Mai multe vom afla despre acest model înlunile care vor urma, expunerea fizică oficială în faţa publiculuiurmând să se consemneze la Salonulde la Paris din toamnă.

Range Rover Evoque