Noul Volkswagen Touran în primele poze

În cadrul micului salon auto de la Leipzig, germanii au prezentat, în premieră mondială, versiunea facelift a lui Volkswagen Touran. Care intră astfel vizual în familia Golf 6.

Monovolumul de clasă compactă al germanilor urmează să dea piept cu mult mai noile modele concurente Renault Scenic sau Ford C-Max, aşa încât lui Volkswagen Touran i-a fost aplicat un facelift care să îl integreze vizual în familia de succes a lui Golf 6.

VEZI GALERIA FOTO CU NOUL VOLKSWAGEN TOURAN FACELIFT

Ce înseamnă acest facelift? Ei bine, după cum probabil vă aşteptaţi, un look deja cunoscut, cu o parte frontală familiară, farurile, grila şi spoilerul având acum un aer mai sobru. În spate, forma farurilor aminteşte evident de fratele mai mare, noul VW Sharan - de fapt, versiunea facelift a lui VW Touran arată ca un Sharan intrat la apă.

Noul Volkswagen Touran facelift arata ca un VW Sharan intrat la apa

Interiorul maşinii este şi el revizuit la nivel de detalii: Touran primeşte volanul multifuncţional de pe Golf 6, materialele sunt îmbunătăţite calitativ şi vizual (remarcându-se un surplus de detalii cromate), iar tetierele sunt modificate pentru a oferi o vizibilitate asupra drumului pasagerilor din spate.

Faţă de modelul anterior, Touran vine acum cu 7 locuri în configuraţia standard - se pare că majoriatea clienţilor preferă acest lucru, Touran dorindu-se un concurent pentru versiunile mai mari Ford Grand C-Max şi Renault Grand Scenic. În configuraţia cu 5 locuri portbagajul oferă un spaţiu de 695 litri, iar cu doar 2 locuri spaţiul pentru bagaje ajunge la 1.913 litri.

Interior revizuit la nivel de detaliu, cu elemente preluate de la Golf 6

Oferta de motorizări constă din două pe benzină şi patru dieseluri, toate cunoscute deja de la Golf 6. Propulsoarele pe benzină sunt de cilindree mică şi beneficiază de sistem turbo: 1,2 TSI de 105 CP şi 1,4 TSI de 140 sau 170 CP. Gama diesel constă dintr-un 1.6 TDI (de 90 sau de 105 CP) şi un 2.0 TDI (de 140 sau 170 CP). Standard este oferită o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, iar opţional una automată cu ambreiaj dublu DSG.

Vor exista şi versiunile economice cu indicativ BlueMotions, valabile pentru motorizările 1.2 TSI, 1.6 TDI 105 CP şi 2.0 TDI de 140 CP. Aceste versiuni vor beneficia standard de sistemul start/stop pentru motor sau un alternator cu recuperarea energiei la frânare.

Consumul mediu anunţat pentru versiunea 1.6 TDI BlueMotion se cifrează la doar 4,6 litri/100 km, iar versiunea 2.0 TDI BlueMotion va ajunge la 4,8 litri/100 km. Versiunea pe benzină va consuma ceva mai mult: 5,9 litri/100 km.

Oferta de motoare consta din trei versiuni pe benzina si 4 versiuni diesel

Noul VW Touran doreşte să se diferenţieze de concurenţă şi prin nivelul foarte bogat de echipare. Astfel, de la VW Touareg este preluată opţiunea farurilor cu Xenon dotate cu lumini de poziţie cu LED, dar şi noile sisteme de faruri adaptive. Tot pe lista de opţionale pentru pretenţioşi regăsim sistemul de suspensii controlate electronic DDC sau cel semiautomat pentru parcare (Park Assist).

Deocamdată nu au fost comunicate preţurile oficiale, dar această nouă versiune VW Touran facelift se anunţă ceva mai scumpă decât actuala, în condiţiile unui echipament mai bogat şi a unei liste de dotări opţionale mai generoase.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.