Noul Volkswagen Touran în primele poze

În cadrul micului salon auto de la Leipzig, germanii au prezentat, în premieră mondială, versiunea facelift a lui Volkswagen Touran. Care intră astfel vizual în familia Golf 6.

Monovolumul de clasă compactă al germanilor urmează să dea pieptcu mult mai noile modele concurente Renault Scenic sau Ford C-Max, aşa încât lui Volkswagen Touran i-a fostaplicat un facelift care să îl integreze vizual în familia desucces a lui Golf 6.

VEZI GALERIA FOTO CU NOULVOLKSWAGEN TOURAN FACELIFT

Ce înseamnă acest facelift? Ei bine, după cum probabil văaşteptaţi, un look deja cunoscut, cu o parte frontală familiară,farurile, grila şi spoilerul având acum un aer mai sobru. În spate,forma farurilor aminteşte evident de fratele mai mare, noulVW Sharan - de fapt, versiunea facelift a lui VW Touranarată ca un Sharan intrat la apă.

Noul Volkswagen Touran facelift arata ca un VW Sharan intrat la apa

Interiorul maşinii este şi el revizuit la nivel dedetalii: Touran primeşte volanul multifuncţional de peGolf 6, materialele sunt îmbunătăţite calitativ şi vizual(remarcându-se un surplus de detalii cromate), iar tetierele suntmodificate pentru a oferi o vizibilitate asupra drumuluipasagerilor din spate.

Faţă de modelul anterior, Touran vine acum cu 7 locuriîn configuraţia standard - se pare că majoriateaclienţilor preferă acest lucru, Touran dorindu-se un concurentpentru versiunile mai mari Ford Grand C-Max şi Renault Grand Scenic. În configuraţia cu 5 locuri portbagajuloferă un spaţiu de 695 litri, iar cu doar 2 locuri spaţiul pentrubagaje ajunge la 1.913 litri.

Interior revizuit la nivel de detaliu, cu elemente preluate de la Golf 6

Oferta de motorizări constă din două pe benzină şi patrudieseluri, toate cunoscute deja de la Golf 6.Propulsoarele pe benzină sunt de cilindree mică şi beneficiază desistem turbo: 1,2 TSI de 105 CP şi 1,4 TSI de 140 sau 170 CP. Gamadiesel constă dintr-un 1.6 TDI (de 90 sau de 105 CP) şi un 2.0 TDI(de 140 sau 170 CP). Standard este oferită o cutie de vitezemanuală cu 6 trepte, iar opţional una automată cu ambreiaj dubluDSG.

Vor exista şi versiunile economice cu indicativBlueMotions, valabile pentru motorizările 1.2 TSI, 1.6 TDI105 CP şi 2.0 TDI de 140 CP. Aceste versiuni vor beneficia standardde sistemul start/stop pentru motor sau un alternator curecuperarea energiei la frânare.

Consumul mediu anunţat pentru versiunea 1.6 TDIBlueMotion se cifrează la doar 4,6 litri/100 km, iarversiunea 2.0 TDI BlueMotion va ajunge la 4,8 litri/100 km.Versiunea pe benzină va consuma ceva mai mult: 5,9 litri/100km.

Oferta de motoare consta din trei versiuni pe benzina si 4 versiuni diesel

Noul VW Touran doreşte să se diferenţieze de concurenţă şi prinnivelul foarte bogat de echipare. Astfel, de laVW Touareg este preluată opţiunea farurilor cu Xenon dotate culumini de poziţie cu LED, dar şi noile sisteme de faruri adaptive.Tot pe lista de opţionale pentru pretenţioşi regăsim sistemul desuspensii controlate electronic DDC sau cel semiautomat pentruparcare (Park Assist).

Deocamdată nu au fost comunicate preţurile oficiale, daraceastă nouă versiune VW Touran facelift se anunţă ceva maiscumpă decât actuala, în condiţiile unui echipament maibogat şi a unei liste de dotări opţionale mai generoase.