Opel Antara facelift 2010 - primele informaţii

Opel anunţă prezentarea în premieră mondială a lui Opel Antara facelift la Salonul Auto Bologna, în 2 decembrie. Iată primele imagini şi informaţii oficiale.

Noul Opel Antara combină abilităţile sportive şi deconducere off-road şi eleganţa urbană cu un nivel ridicatde funcţionalitate şi siguranţă. Aducând îmbunătăţiri gamei demotoare, designului exterior şi confortului interior, Antara poatefi considerat în prezent un nou rival în segmentul din ce în ce maibogat al SUV-urilor.

Cele mai importante modificări au fost realizate în cadrulîmbunătăţirilor aduse gamei de motoare pentru noul model Antara,care va fi prezentat la sfârşitul acestui an. Gama demotoare complet reproiectate, toate conforme cu norma Euro5, oferă acum performanţe sporite la conducere, precum şiun consum şi emisii semnificativ reduse. Chiar şi cele douătransmisii disponibile - una manuală şi una automată, ambele cuşase trepte de viteză - au suferit schimbări majore care sporesceficienţa şi dinamica.

Cel mai nou model din gama de motoare este modernul 2.2CDTI Turbo diesel, care este disponibilîn două variante de putere. Versiunea de 120 kW/163 cp oferă cu 36cp mai mult decât predecesorul său, iar versiunea de 135 kW/184 cpoferă o putere mai mare cu 34 cp.

Varianta de 163 cp este disponibilă atât pentru versiuneacu tracţiune frontală sau cu tracţiune integrală, cât şicu transmisia manuală sau automată cu şase trepte de viteză.Motorul de 184 cp oferă, de asemenea, posibilitatea alegerii întretransmisia manuală şi cea automată şi este oferit împreună cutracţiunea integrală ca dotare standard.

Gama de motoare pe benzină oferă, de asemenea, mai multăputere. Versiunea de 2,4 litri cu patru cilindri are oputere de 125 kW/170 cp sau cu 30 cp mai multă putere. La fel ca lavariantele diesel, acest motor este disponibil cu tracţiunefrontală sau integrală şi este combinat cu transmisia manuală sauautomată cu şase trepte de viteză.

Variantele de motorizare prezintă sincronizare variabilă aarborilor cu came, atât pe partea de admisiem cât şi pe cea deevacuare, ceea ce optimizează cuplul şi performanţa şi reduceemisiile şi consumul de carburant. Un şasiu activreproiectat i se potriveşte perfect noului Antara,asigurând o manevrare dinamică şi un confort excelent laconducere.

Pe stradă, Opel Antara facelift atrage priviriledatorită aspectului său şic şi luxos. Grila frontală nouăcu logoul proeminent îl recomandă imediat ca un membru al familieiOpel. Proiectoarele de ceaţă cu rame cromate şi bara de protecţiepentru pietoni conferă autovehiculului un aspect armonios cu oprezenţă impunătoare. Blocurile optice spate modificate şi jantelede 19 inch din aliaj uşor, dotare opţională, completează aspectulrobust.

Aspectul sportiv şi elegant al SUV-ului este conferit de cătrenoua consolă centrală prevăzută cu compartimente dedepozitare suplimentare, materialele noi şi culorileadăugate la interior şi la exterior. Grafica optimizată a panouluide instrumente şi iluminarea interioară eficientă subliniazăambianţa atrăgătoare.

Opel a îmbunătăţit la modelul Antara facelift funcţiilecare oferă siguranţa şi confortul. Printre acestea senumără frâna de parcare cu acţionare electrică, dotare standard,sistemul de asistenţă la pornirea în rampă şi indicatorul deschimbare într-o treaptă superioară de viteză, pentru optimizareaconsumului de carburant. Datorită acestor modificări, segmentulSUV-urilor compacte înregistrează un nou rival.

O dată cu premiera mondială a lui Opel Antara facelift 2010, laSalonul Auto Bologna 2010 va fi prezentat şi faceliftul pentru citadina Opel Corsa, imagini cu noul modelapărând deja pe net de sătpămâna trecută.