Premiera  Opel Astra Sports Tourer – informaţii oficiale

Opel Astra Sports Tourer, aşa cum îi spune şi numele, adoptă o ţinută mai sportivă, dar neglijează uşor spaţiul pentru bagaje în detrimentul unui confort cât mai mare pentru pasageri.

Opel Astra Sports Tourer îşi merită pe deplin renumele de Sports Tourer aliniindu-se la noul curent de a reprezentat de break-uri cu siluete cât mai sportive, tendinţă dictată până acum de Renault Megane Sports Tourer . Dar aşa cum Astra este un model mai mare decât Megane şi Astra Sports Tourer este cel mai impozant break din clasa sa, având o lungime de 4,60 metri, şi un ampatament de 2,685 m.

În ciuda însă gabaritului impozant, Astra Sport Tourer nu este chiar cel mai încăpător, având un volum al portbagajului de 500 litri cu bancheta din spate pe poziţii şi de 1.550 litri dacă se renunţă la locurile posterioare. Bineînţeles, Opel nu a neglijat aspectele practice şi nici nu a uitat de nebunia denumirilor care încep cu Flex şi în comunicatul de presă anunţă FlexFold, un mecanism de pliere a anchetei spate într-un mod cât mai facil.

Acest volum este însă mai mic decât al lui Megane ST, modelul pe care nu întâmplător l-am pomenit anterior, şi mult mai mic decât al lui Peugeot 308 SW care ajunge la un maxim total de aproape 1.738 litri! Interesant este faptul că faţa de generaţia precedentă volumul portbagajului în configuraţia normală nu s-a schimbat deloc şi prin transformarea jumătăţii posterioare în zonă cargo ctualul Astra Sports Tourer este chiar mai puţin generos cu 40 de litri, cu toate că în lungime a crescut cu 8,5 cm!

Ca să nu ne acuzaţi însă de lobby în favoarea francezilor, vom spune că Opel Astra Tourer este clar modelul care arată mai bine reprezentând tot ce Malcolm Ward (designerul Opel pentru Astra şi Insignia) putea să pună mai bun pentru a scoate un model break. Trebuie însă să facem observaţia că din anumite unghiuri arată foarte similar cu Insignia Sports Tourer, dar este deja un curent tot mai prezent la constructorii de automobile, aşa că nu are sens să acuzăm.

În materie de motorizări Opel Astra Sports Tourer vine cam cu aceleaşi propulsoare ca şi versiunea hatchback, cu excepţia unui nou propulsor 1.4 Turbo împrumutat de la Opel Meriva 2. Lansarea acestui nou automobil se va face la Salonul de la Paris în luna Octombrie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.