Premiera  Opel Astra Sports Tourer – informaţii oficiale

Opel Astra Sports Tourer, aşa cum îi spune şi numele, adoptă o ţinută mai sportivă, dar neglijează uşor spaţiul pentru bagaje în detrimentul unui confort cât mai mare pentru pasageri.

Opel Astra Sports Tourer îşi merită pedeplin renumele de Sports Tourer aliniindu-se la noul curent de areprezentat de break-uri cu siluete cât mai sportive, tendinţădictată până acum de Renault Megane Sports Tourer . Dar aşa cumAstra este un model mai mare decât Megane şi Astra Sports Tourereste cel mai impozant break din clasa sa, având o lungime de 4,60metri, şi un ampatament de 2,685 m.

Opel Astra Sports Tourer - lateral

În ciuda însă gabaritului impozant, AstraSport Tourer nu este chiar cel mai încăpător, având unvolum al portbagajului de 500 litri cu bancheta din spate pepoziţii şi de 1.550 litri dacă se renunţă la locurileposterioare. Bineînţeles, Opel nu a neglijat aspectelepractice şi nici nu a uitat de nebunia denumirilor care încep cuFlex şi în comunicatul de presă anunţă FlexFold, un mecanism depliere a anchetei spate într-un mod cât mai facil.

Acest volum este însă mai mic decât al luiMegane ST, modelul pe care nu întâmplător l-am pomenit anterior, şimult mai mic decât al lui Peugeot 308 SW care ajunge la un maximtotal de aproape 1.738 litri! Interesant este faptul că faţa degeneraţia precedentă volumul portbagajuluiînconfiguraţia normală nu s-a schimbat deloc şi prin transformareajumătăţii posterioare în zonă cargo ctualul Astra Sports Tourereste chiar mai puţin generos cu 40 de litri, cu toate că în lungimea crescut cu 8,5 cm!

Sports Tourer volum portbagaj

Ca să nu ne acuzaţi însă de lobby înfavoarea francezilor, vom spune că Opel Astra Tourer este clarmodelul care arată mai bine reprezentând tot ce Malcolm Ward(designerul Opel pentru Astra şi Insignia) putea să pună mai bunpentru a scoate un model break. Trebuie însă să facem observaţia cădin anumite unghiuri arată foarte similar cu Insignia SportsTourer, dar este deja un curent tot mai prezent la constructorii deautomobile, aşa că nu are sens să acuzăm.

În materie de motorizări Opel Astra SportsTourer vine cam cu aceleaşi propulsoare ca şi versiunea hatchback,cu excepţia unui nou propulsor 1.4 Turbo împrumutat de la OpelMeriva 2. Lansarea acestui nou automobil se va face la Salonul dela Paris în luna Octombrie.