Peugeot 308 - Informaţii complete

Primul model Peugeot din generaţia “8” continuă succesul predecesorului său, folosindu-se de reţeta acestuia pentru a răzbate în segmentul C european.

Peugeot 308 - Informaţii complete Peugeot 308 - Informaţii complete

Desenat de designerii Peugeot, 308 este construit pe conceptul reuşit al lui 307, cu o arhitectură semi-înaltă, spaţiu interior imens, echipamente de siguranţă de top şi un comportament rutier foarte bun. Designul nu numai că este stilat dar oferă şi o aerodinamică de top, cx-ul de 0,29 permiţându-i să emită în varianta HDI de 90 CP doar 120 g/km de CO2. Deşi ampatamentul a rămas la fel, 2,61 m, lungimea şi lăţimea au crescut pentru a crea un interior mai spaţios, capacitatea portbagajului crescând până la 430 de litri, o valoare foarte bună pentru o maşină din clasa compactă. Printre dotări putem aminti de cele 7 airbaguri montate standard sau de sistemul de iluminare bi-xenon.

Gama de motorizari este una compusă din propulsoare pe benzină de 1.4, 1.6, 1.6 turbo cu 95, 120 şi 150 CP. Pentru motorizările de 1,6 litri este disponibilă şi o cutie automată cu 4 trepte care în cazul versiunii turbo scade puterea acesteia la 140 CP. În privinţa dieselurilor, Peugeot se prezintă cu garda ridicată, propulsoarele de 1,6 littri de 90 sau 110 CP şi 2.0 litri şi 136 CP fiind relativ depăşite de concurenţă. Ambele versiuni pot fi cuplate la o cutie de viteze automată cu 6 rapoarte. În viitor va exista şi un motor BioFlex, capabil să ruleze cu etanol. Lansarea va avea loc în septembrie pentru modelele în 3 şi 5 uşi, urmând ca anul viitor să vedem şi versiunile SW, CC şi eventual un Sedan.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.