Porsche 911 GT2 RS

Porsche 911 GT2 RS este cel mai puternic model autorizat vreodată pentru drumurile publice, iar cei 620 CP l-au făcut să parcurgă circuitul de la Nurburgring - Nordschleife în 7 minute şi 18 secunde.

Porsche 911 GT2 RS Porsche 911 GT2 RS

Timpul: 7 minute şi 18 secunde pentru circuitul Nürburgring-Nordschleife. Puterea: 620 CP. Greutatea: 1.370 kilograme în versiunea cu echipare de şosea şi cu toate lichidele la bord. Maşina: noul Porsche 911 GT2 RS. La Salonul Auto de la Moscova, în 25 august, GT2 RS va sărbători premiera mondială. Viitorul GT de vârf, care va marca punctul culminant al gamei 911, este cea mai rapidă şi cea mai puternică maşină sport de şosea construită vreodată în istoria Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart.

Datorită creşterii puterii cu 90 CP şi a reducerii greutăţii cu 70 kilograme (comparativ cu 911 GT2), noul 911 GT2 RS dispune de un raport greutate/putere de doar 2,21 kg per CP, pe departe cea mai bună valoare din clasa sa. În mod evident, acestea sunt ingredientele ideale pentru o maşină sport ultraperformantă cu o agilitate deosebită, performanţe extraordinare şi, bineînţeles, cu un sistem exemplar Porsche Intelligent Performance. Aceasta pentru că, în ciuda puterii crescute, consumul de combustibil şi emisiile CO2 sunt reduse faţă de 911 GT2 cu circa 5%, având valori de doar 11,9 l/100 km şi 284 g/km.

Motorul boxer de 3,6 litri, în şase cilindri supraalimentat cu două turbine cu geometrie variabilă (VTG), folosite doar de Porsche pentru motoarele cu benzină, antrenează roţile din spate, cu ajutorul unei cutii de viteze manuale în şase trepte. Anvelopele sport, concepute special pentru 911 GT2 RS, având dimensiunile 325/30 ZR 19, convertesc acestă putere uriaşă pe şosea, într-o performanţă şi accelerare la fel de uriaşe: de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde, de la 0 la 200 km/h în doar 9,8 secunde, iar de la 0 la 300 km/h în 28,9 secunde. Viteza maximă este de 330 km/h.

Puterea de frânare pe măsura a acestei maşini sport de înaltă performanţă, este asigurată de către sistemul cu frâne ceramice PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake). Dinamica longitudinală şi transversală corespunzătoare puterii este asigurată de confirguraţia sport RS a arcurilor, sistemului adaptiv pentru suspensii (PASM-Porsche Adaptive Suspension Management), a barelor antiruliu, a suporţilor dinamici ai motorului si a sistemului PSM (Porsche Stability Management).

Optic, noul 911 GT2 RS se distinge de 911 GT2 mai ales prin numeroasele elemente întărite cu fibră de carbon (CFR) cu finisaje negru-mat, prin anvelopele mai late şi pasajele roţilor lărgite, prin noile jante de aliaj uşor 911 GT2 cu sistem de prindere central, precum şi prin sigla "GT2 RS" de pe portiere şi de pe uşa portbagajului. Spoilerul frontal redesenat şi spoilerul spate din CFR, acum mai înalt cu 10 milimetri, oferă precizie aerodinamică si forţă de propulsie suplimentară. Sportivitatea domină de asemenea şi fiecare detaliu interior, cu scaunele sport fabricate din material plastic ranforsat cu fibră de carbon, cu finisaje de carbon si panourile uşilor de greutate redusă. Culoarea interioară dominantă este negrul, cu care contrastează elemente precum partea centrală a scaunelor şi plafonul, precum şi segmente de pe volan.

Schimbătorul de viteze şi levierul frânei de mână sunt finisate în Alcantara roşie. 911 GT2 RS, limitat la 500 de unităţi, va fi oferit în Europa începând cu septembrie 2010, iar în SUA începând cu octombrie 2010. Preţul de bază este de 199.500 euro inclusiv TVA. Cu echipamentul specific standardului de ţară, noul GT2 RS se va vinde în Germania la preţul de 237.578 euro.

Noul Porsche 911 GT2 RS va avea lansarea oficială, în toamnă, la Salonul Auto de la Paris 2010.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.