Porsche Panamera V6 lansat oficial la Beijing

Porsche a lansat noul Panamera V6 care cu un preţ de pornire de 56.000 de euro ar putea fi noul succes comercial pe pieţele emergente.

Porsche a prezentat oficial la Salonul de la Beijing noul Porsche Panamera V6, practic versiunea de intrare a coupe-ului cu patru uşi german. Marea noutate a nou lansatului Gran Turismo este preţul, care debutează de la 74.400$ adică exprimat în euro în jur de 56.000 de euro. În prezent cea mai ieftină versiune Panamera disponibilă în România, cea S, are un preţ de pornire de 84.348 euro sau 100.374 euro cu TVA. Adică versiunea V6 va fi considerabil mai ieftină, chiar şi după ce se vor imputa taxele aferente.

Această motorizare va fi disponibilă atât cu propulsie cât şi cu tracţiune integrală ca şi modele V8. Chiar şi transmisia PDK se va afla printre opţionalele acestei versiuni, dar toate acestea vor duce la creşterea preţului. În schimb acest model are şi avantajul unei mase ceva mai mici

Preţul mai mic se reflectă evident şi în performanţe inferioare, motorul de 3.6 litri V6 dezvoltând doar 300 CP şi un cuplu de 400 Nm, dar propulsorul este asamblat pe aceeaşi linie ca şi versiunea cu 8 cilindri. Exprimat în cifre versiunea cu cutie manuală reuşeşte să atingă 100 km/h în 6,8 secunde, iar cea 4 PDK atinge aceeaşi viteză în 6,1 secunde, deci performanţele pot fi numite mai mult decât decente în condiţii de utilizare cotidiană.

Consumul este însă ceva mai mic, oscilând între 9,3 litri la 100 km pentru transmisia cu dublu ambreiaj şi 11,3 pentru cea convenţională. Cea mai economică versiune Panamera V8 consumă 10,8 litri tot datorită transmisiei semi automate, deco putem spune că motorul mai mic oferă reale câştiguri în materie de consum.

Dotările nu vor fi însă mai puţin generoase însă, acest model urmând să primească acoperişul panoramic, eleronul activ, farurile Bi-Xenon , sistemul Porsche Communication Management (PCM) cu navigaţie şi Bluetooth integrate ca elemente standard. Acest model va ajunge la dealeri începând cu Iunie 2010.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.