Premiera  Premieră în China: noul Hyundai Verna va fi Accent-ul european

Hyundai a lansat astăzi noul sedan compact Verna, care, deşi nu este menţionat explicit, este practic noul Accent european.

Hyundai Verna este noul sedan compact lansat în premieră mondială la Salonul de la Beijing. Deşi în materialele pentru presă se spune că acest model este cel de-al treilea produs exclusiv pentru China, dimensiunile sale sunt o uşoară evoluţie a măsurilor actualului Accent european. De asemenea supoziţia noastră este susţinută de faptul că generaţia precedentă de Accent a fost denumită pe anumite pieţe Verna.

Noul Verna/Accent, aşa cum spuneam, creşte uşor în dimensiuni faţă de precedenta generaţie, având următoarele măsuri: 4340 mm x 1700 mm x 1460 mm (L x l x Î) . Ampatamentul a crescut, de asemenea, uşor distanţa dintre punţi fiind acum de 2570 mm, noul model având clar un spaţiu mai generos. Portbagajul este mai încăpător,având o capacitate de 454 de litri, dar încă nu atentează la statutul Logan-ului.

În plus şi la partea de design, noul Hyundai este mai avangardist preluând noua imagine de marcă. Designerii Hyundai spun că au încercat să îi dea o alură de coupe cu patru uşi noului model, ceea ce îi conferă un statut de pionier în segmentul său. Per total realizarea este discutabilă, mulţi ar putea spune că are un stil mult prea încărcat şi greoi pentru un model avantajos cu accente familiste. Forma se pare că a fost aleasă şi pentru a deservi siguranţa, cu noul Accent / Ventra, Hyundai dorind să obţină 5 stele la testele de siguranţă.

Noul Accent / Ventra a fost lansat deocamdată cu doar două motoare, cel Diesel urmând să vină probabil pentru piaţa europeană. Cele două propulsoare Gama disponibile, 1.4 litri DOHC şi 1.6 litri DOHC, dezvoltă 105 CP respectiv 120 CP, fiind mai puternice decât actualele propulsoare. La lansarea în China, primul motor este disponibil atât cu transmisie manuală cu 5 rapoarte, dar şi cu cea cu 4 rapoarte automată, în timp ce unitatea 1.6 poate fi cuplată doar la cea automată.

Nu este menţionat când acest model va fi lansat şi în restul lumii, dar probabil vor urma în scurt timp anunţurile oficiale.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.