Prima imagine cu noul Volkswagen Passat

Dacă ultima generaţie Volkswagen Passat vi s-a părut un pas destul de mare spre modernitate, următorul Passat, care va apărea în 2012, revine la valorile tradiţionale, arborând un stil extrem de sobru. Iată prima imagine cu noul Passat.

Prima imagine cu noul Volkswagen Passat Prima imagine cu noul Volkswagen Passat

Englezii de la AutoExpress ne oferăprima imagine cu noua generaţie Volkswagen Passat,preluată dintr-o broşură oficială VW. Atenţie, însă, noul Passateste la fel de "nou" precum Golf 6, fiind vorba, mai degrabă, de unfacelift pronunţat al actualului Passat, care e pe piaţă de numai 4ani.

Despre noul look al lui VW Passat nu putem spune că estesurprinzător, fiind realizat în deja consacratul stil lansat deVW Golf 6, însă modelul de clasă medieeste mult mai sobru. Aproape că ar putea fi confundat, dinfaţă, cu limuzina VW Phaeton, la o privire fugară.

Farurile actualului Passat oferă o curbură care, se pare, nu afost apreciată prea mult de clienţi, astfel încât noulPassat va merge pe ideea unor faruri aproape rectangulare,mult mai serioase. Grila cromată a maşinii actuale este, din nou,un exerciţiu puţin cam nepotrivit pentru clientela de Passat, aşaîncât aceasta este modificată după exemplul lui Phaeton.

Şi partea inferioară a spoilerului este puternic modificată,proiectoarele rotunde de ceaţă fiind înlocuite cu unele pelungime, iar versiunile superioare de echipare urmează săbeneficieze de baghete cromate, pentru a sublinia caracterulevoluat al berlinei germane. Totuşi, faţă de Phaeton, luminile depoziţie cu LED nu sunt aşa de evidente

Practic, partea frontală a noului VW Passat va beneficia demulte muchii şi unghiuri drepte, plasând maşina în cercul celorcare vor berline medii foarte serioase. Cert este că noulPassat este departe de imaginea dinamică pe care ProMotor a propus-o acum unan, neexistând influenţe estetice de provenineţăVW Passat CC.

Mai multe imagini şi detalii oficiale vor urma, probabil, foartecurând, deşi lansarea oficială a noii generaţii VolkswagenPassat este prevăzută pentru Salonul Auto Paris 2010, întoamnă.