Prima maşină electrică Chery: Riich M1 EV

După ce chinezii de la Chery au prezentat la Salonul Auto Beijing 2009 conceptul de maşină electrică Riich M1 EV, iată că acum maşina de serie va fi pusă în vânzare pentru un preţ de pornire de 149.900 RMB (circa 22.500 USD). Mult, puţin?

Prima maşină electrică Chery: Riich M1 EV Prima maşină electrică Chery: Riich M1 EV

Chinezii se mişcă foarte repede, iar programul de fabricare de maşini electrice la scară largă este în plin avânt. Prima maşină electrică de serie produsă de cei de la Chery este Riich M1 EV, o citadină care se speră că va convinge mulţi cumpărători, nu doar din China.

Riich M1 EV este propulsat de un motor electric de 40 kW (54 CP), alimentat de la baterii Li-ion de 60Ah, care pot fi încărcate complet în 8 ore de la o reţea de 220V sau în doar 30 de minute la 80% din capacitate.

Autonomia maximă a lui Riich M1 EV se cifrează la 150 km, în timp ce viteza maximă pe care o atinge maşina este de 120 km/h. Citadina chineză stă destul de bine la capitolul siguranţă, având airbaguri, ABS şi chiar ESP. Bineînţeles, nu lipseşte un sistem de recuperare a energiei la frânare sau unul de control al temperaturii bateriei.

Preţul de bază în China pentru Riich M1 EV porneşte de la 149.900 RMB, ceea ce înseamnă 22.500 USD. Un preţ care, la prima vedere, pare destul de mare, însă chinezii care îşi cumpără maşini electrice beneficiază de un bonus de 60.000 RMB (circa 9.000 USD), aşa încât Riich M1 EV costă, de fapt, 13.500 USD. Nivelul de echipare de top ajunge la un preţ de 229.800 RMB (circa 35.000 USD).

Încă nu ştim care este obiectivul de vânzări în China pentru Riich M1 EV, dar oficialii Chery speră să ia un avans considerabil în acest domeniu pe piaţa domestică. Despre eventuale planuri de export încă nu avem date, dar e clar că trebuie să ne aşteptăm la o politică agresivă a chinezilor, iar Riich M1 EV poate fi un bilet de intrare în Europa.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.