Primele imagini cu Mercedes C-Class facelift 2011

Pentru 2011, Mercedes C-Class primeşte un facelift relativ discret, care aduce mai multe noutăţi pe plan tehnic decât estetic. Premiera noului model se va consemna la Salonul Auto Detroit 2011.

Deşi, la Salonul Auto Frankfurt 2009, germanii ne-au prezentat un mic upgrade pentru Mercedes C-Class, iată că adevăratul facelift se va consemna cu ocazia Salonului Auto Detroit 2011. Aşadar, nemţii ne arată primele imagini oficiale cu Mercedes C-Class facelift 2011, urmând ca la începutul lui 2011 să aflăm mai multe detalii.

Mercedes C-Class primeste un facelift la Salonul Auto Detroit 2011

Pentru început, se poate remarca modificarea uşoară, dar suficient de vizibilă, a formei blocurilor optice faţă, extremitatea superioară fiind rotunjită - practic, farurile lui C-Class facelift au aproape aceeaşi formă ca în cazul berlinei superioare E-Class, dar nu sunt divizate în două perechi.

Grila centrală rămâne la fel de impozantă, cu sigla tronând în mijloc, dar spoilerul frontal a fost redesenat, având extremităţile conturate tot în stilul întâlnit la fratele mai mare E-Class. Deosebirea majoră apare la luminile de poziţie cu LED, care sunt doar nişte baghete drepte, nu stil bumerang, ca la modelul superior.

Modificările exterioare se rezumă, practic, la partea frontală, spatele sau linia laterală rămânând virtual neschimbate ca design. Totuşi, constructorul anunţă că apar unele detalii schimbate, în funcţie de nivelul de echipare sau pachetele estetice pentru care se optează.

Mercedes C-Class facelift 2011 are un interior aproape total modificat ca aspect

Interiorul, în schimb, suferă o metamorfoză mult mai importantă. Partea superioară a bordului este acum asimetrică şi include un nou display color, de dimensiuni apreciabile. Consola centrală este şi ea modificată, arătând mai modern, dar şi mai premium decât înainte. Per total, interiorul lui Mercedes C-Class facelift arată o evoluţie neaşteptat de mare.

La nivel tehnic, deocamdată sunt oferite câteva informaţii pentru piaţa nord-americană. Ceea ce înseamnă upgrade-uri pentru cele trei versiuni pe benzină care vor fi lansate la începutul lui 2011 peste ocean. C250 beneficiază de un motor în 4 cilindri, twin-turbo, cu injecţie directă şi dezvoltă 201 CP şi 310 Nm. C300 4MATIC are un motor V6 de 228 CP şi 300 Nm, precum şi tracţiune integrală.

Pe piata nord-americana, Mercedes C-Class facelift primeste trei motoare pe benzina imbunatatite

Motorul de top de pe versiunea C350 este un V6 cu injecţie directă, de 302 CP şi 370 Nm. Totuşi, la câteva luni va urma o ediţie specială Mercedes C-Class AMG Black Series, dotată cu un motor V8 de 5,5 litri. Dintre dotările de siguranţă de ultimă generaţie amintim de farurile cu xenon adaptive, sistem de asistenţă la parcare Parktronic sau deja cunoscutele Lane Keeping Assist (atenţionarea la depăşirea benzii) şi Blind Spot Assist (avertizare pentru unghiul mort).

Mai multe detalii oficiale cu noul Mercedes C-Class facelift 2011, cu ocazia Salonului Auto Detroit 2011.

Va exista si o versiune Mercedes C-Class AMG Black Series, cu motor V8

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.