Radical SRZero – un racer electric

Ziua în care coloana sonoră a motoarelor în V de pe circuit va amuţi nu mai pare aşa utopică, sau aşa ne sugerează Radical cu primul lor racer electric din istorie, Radical SRZero.

Radical SRZero – un racer electric Radical SRZero – un racer electric

Pan American HighwayAşa cum îi spune şi numele Radical SRZero vrea să ne arată o faţă amotorsportului cu zero emisii. Pentru cei care nu ştiu Radical esteun constructor britanic care face doar bolizi pentru circuit,adresate atât profesioniştilor dar şi amatorilor de pilotaj.Întotdeauna au mers pe cartea eficienţei folosind motoare mici pe şasiuri şi caroseriiuşoare. Acum duc însă eficienţa la un nou nivel, creând împreună cucei de la Imperial Collegedin Londra primul model electric.

Bolidul vine cudouă motoare electrice care pot dezvolta 400 CP şi un cuplu de 650 Nm. Dar cubateriile potrivite, de 550v, puterea creşte exponenţial la 750 CP,fiind unul dintre cele mai puternice vehicule electrice pentrucircuit construite vreodată. Iar partea cu care se laudă cei de laRadical este că SRZero poate fi încărcat complet de la priză în 8ore, conform evo.co.uk

Nu se avanseazăo cifră a autonomiei, ci britanicii spun că acest model poateajunge mai departe decât orice alt automobil electric construitvreodată. Pentru a proba capacităţile superioare,britanicii vor să străbată în cel mai scurt timp întreagaautostradă Pan-American, care este conform CărţiiRecordurilor cel mai lung drum din lume întinzându-se din Alaskapână în America de Sud.

Acest model maiare şi o altă însemnătate fiind lansat într-un moment aniversar almărcii, Radical fabricând de curând modelul cu numărul 1.000.