Raliul Dakar 2012, câştigat de Mini Countryman

Autor: Gabriel Grosoiu 20 ian. 2012 Prezentări

Raliul Dakar rămâne una dintre cele mai prestigioase competiţii ale motorsportului mondial, în ciuda faptului că locul de desfăşurare al curselor nu mai este de ceva vreme continentul african, ci America de Sud.

Câştigătorul de anul acesta este francezul Stephane Peterhansel, care a trecut linia de sosire la volanul unui Mini Countryman ALL4 Racing, al cărui motor diesel de origine BMW, preparat de către cei de la X-Raid, furnizează 315 CP.

Peterhansel este un vechi campion la Dakar, francezul având în palmares şase victorii pe motociclete Yamaha şi alte patru, la volanul diferitelor versiuni de Mitisubishi Pajero. Anul acesta, pilotul a obţinut victoria după un raid impresionant de aproape două zile.

Stephane Peterhansel a parcurs traseul dintre Mar del Plata (Argentina) şi Lima (Peru) în 38 de ore, 44 de minute şi 56 de secunde, acoperind o distanţă de numai puţin de 4.000 de kilometri.

Astfel, pilotul francez devine a zecea oară campion la Dakar. X-Raid a aliniat la startul competiţiei cinci maşini Mini ALL4 Racing, toate acestea terminând cursa, în mod excepţional, încadrându-se în primele zece poziţii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide