Raliul Dakar 2012, câştigat de Mini Countryman

Unul dintre cele mai dificile raliuri din lume şi-a desemnat câştigătorul. Stephane Peterhansel a câştigat al zecelea campionat, la volanul lui Mini Countryman ALL4 Racing, după un maraton de aproape două zile.

Raliul Dakar 2012, câştigat de Mini Countryman Raliul Dakar 2012, câştigat de Mini Countryman

Raliul Dakar rămâne una dintre cele mai prestigioase competiţii ale motorsportului mondial, în ciuda faptului că locul de desfăşurare al curselor nu mai este de ceva vreme continentul african, ci America de Sud.

Câştigătorul de anul acesta este francezul Stephane Peterhansel, care a trecut linia de sosire la volanul unui Mini Countryman ALL4 Racing, al cărui motor diesel de origine BMW, preparat de către cei de la X-Raid, furnizează 315 CP.

Peterhansel este un vechi campion la Dakar, francezul având în palmares şase victorii pe motociclete Yamaha şi alte patru, la volanul diferitelor versiuni de Mitisubishi Pajero. Anul acesta, pilotul a obţinut victoria după un raid impresionant de aproape două zile.

Stephane Peterhansel a parcurs traseul dintre Mar del Plata (Argentina) şi Lima (Peru) în 38 de ore, 44 de minute şi 56 de secunde, acoperind o distanţă de numai puţin de 4.000 de kilometri.

Astfel, pilotul francez devine a zecea oară campion la Dakar. X-Raid a aliniat la startul competiţiei cinci maşini Mini ALL4 Racing, toate acestea terminând cursa, în mod excepţional, încadrându-se în primele zece poziţii.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.