Randări cu viitoarea generaţie Seat Leon

Francezii de la L'Automobile Magazine ne oferă un preview în photoshop pentru viitoarea generaţie Seat Leon, care va fi bazată pe platforma tehnică a noului Golf 7. Cum vi se pare?

Randări cu viitoarea generaţie Seat Leon Randări cu viitoarea generaţie Seat Leon

Actuala generaţie Seat Leon va fi înlocuită cu un model complet nou în anul 2013 - cel puţin aşa afirmă jurnaliştii de la L'Automobile Magazine. Bineînţeles, noul Leon va prelua platforma tehnică de la viitorul VW Golf 7, la fel ca "vărul" aristocrat Audi A3.

După cum se poate observa din randările francezilor cu viitorul Leon, sursa de inspiraţie este conceptul Seat IBe, prezentat în primăvară de spanioli la Salonul Auto Geneva 2010. Faţă de modelul actual, propunerea francezilor vine cu un stil antagonic, curbele ample fiind înlocuite cu muchii şi cu un stil "ascuţit".

Suprafaţa vitrată redusă şi consolele foarte scurte îi conferă viitorului Leon un aspect destul de agresiv, subliniat de farurile şi stopurile cu o formă inedită, care unora ar putea să le sugereze reminiscenţe de Alfa Romeo. Totuşi, designul este influenţat în mare măsură de Luc Donckerwolke, responsabil de imaginea maşinilor Lamborghini.

Noul model se pare că va renunţa la ideea mânerelor disimulate din uşile spate, urmând să adopte o soluţie clasică. De asemenea, al treilea geam lateral se pare că va dispărea din meniu.

Nouă va fi, însă, o versiune coupe a lui Leon, un fel de văr iberic de-al lui VW Scirocco, dacă vreţi. Pentru această versiune se vehiculează indicativul SC, la fel ca în cazul micului Ibiza în trei uşi, dar nu este exclus ca pentru Leon-ul în trei uşi să fie rezervată strict denumirea Cupra (care, deocamdată, este indicativul pentru cea mai puternică versiune Leon actuală).

Nici o informaţie despre eventuali urmaşi pentru modelele derivate, Altea şi Toledo, nici despre versiuni de motorizări hibride sau total electrice.

Vezi mai multe imagini cu viitorul Seat Leon pe L'Automobile Magazine.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.