Refresh pentru 2011: Aston Martin DB9 facelift

După 7 ani de existenţă, sportiva Aston Martin DB9 primeşte un retuş extrem de discret, în stil britanic. Avea nevoie DB9 de un asemenea facelift?

Refresh pentru 2011: Aston Martin DB9 facelift Refresh pentru 2011: Aston Martin DB9 facelift

Aston Martin DB9 facelift 2011Modelulde lux Aston Martin DB9, în versiuni coupe şi cabrio, seapropie de venerabila vârstă de 8 ani, ceea ce, încondiţiile industriei auto actuale, ar însemna că e pe final decarieră. Însă DB9 nu este un model obişnuit, aşa încât se prezintăcu un facelift extrem de discret pentru 2011 - nuera neapărată nevoie pentru aşa ceva, dar nu se supără nimeni.

La nivel estetic, doar fanii mărcii vor observaspoilerul frontal redesenat în partea inferioară, fanteleavând acum un nou design. De asemenea, au fost optimizate,din punct de vedere aerodinamic, pragurile laterale, mai fluideacum.

DB9 primeste suspensii adaptiveDinpunct de vedere tehnic, motorul V12 a rămas neschimbat, având tot470 CP (nu se menţionează nimic despre o eventuală scădere aemisiilor de CO2 şi a consumului). În schimb, lanivelul suspensiei DB9 primeşte noul sistem adaptiv,regăsit pe DBS sau noul Aston Martin Rapide.

Prin urmare, de acum Aston Martin DB9 va fi mult maimanevrabil, sistemul de suspensii adaptive înlocuindpachetul Sport Pack oferit înainte, care punea accentul pesportivitate în detrimentul confortului.

Producţia lui Aston Martin DB9 facelift, versiunea pentru 2011,va începe în cursul acestui an, urmând a fi, cel mai probabil,inaugurat oficial la Salonul Auto Paris 2010.