Renault Clio facelift – informaţii oficiale

Autor: Cosmin Iordache acum 11 ani Prezentari

 

Renault prezinta ultima generatie a celui mai bine vandut model al sau, noul Renault Clio, in versiunile berlina cu 5 usi si Estate. Aceste doua modele deschid un nou capitol al istoriei Clio, inceputa in 1990, si al carei succes nu s-a dezmintit niciodata. In 20 de ani, s-au vandut in jur de 10 milioane de Clio in peste 100 de tari.

  • Designul noului Clio preia elemente utilizate la Renault Mégane.
  • Noul Renault Clio are toate calitatile recunoscute ale gamei Clio III, care reprezinta o adevarata referinta in categoria sa. Confortul, tinuta pe sosea, gama de motorizari, siguranta si oferta de echipare demna de segmente superioare explica polivalenta si succesul gamei Clio. Noul Clio este una dintre masinile cele mai fiabile din segmentul sau.
  • Ca si predecesorul sau, noul Renault Clio este produs in uzinele de la Flins (Franta), Valladolid (Spania) si Bursa (Turcia).

Noul Clio beneficiaza de intreaga experienta Renault in segmentul masinilor compacte si de succesul pe care aceasta gama l-a avut inca de la prima lansare. Ca si modelele 4CV sau R5, Clio a marcat industria auto. Clio este o referinta, preferata de milioane de automobilisti si singurul model care a fost ales de doua ori « Car Of The Year »: prima data 1991 (Clio I) si a doua oara in 2006  (Clio III). De altfel, Clio a fost primul automobil din categoria sa care a obtinut 4 stele EuroNCAP in 2000 si tot primul care a obtinut scorul maxim de 5 stele EuroNCAP in 2005.

Renault Clio III are un nivel de fiabilitate exemplar, confirmat de sondajele interne si externe. Ca exemplu, in ultimul raport ADAC, Clio III este clasat ca « excellent » din punct de vedere al calitatii, dupa un an, doi ani si trei ani de rulaj. Si in Franta, in urma unui sondaj realizat de JD POWER, a reiesit que mai mult de 80% dintre proprietarii de Clio III sunt foarte multumiti de masina lor.

Noul Clio ofera prestatii caracteristice segmentului C la pretul unei berline din segmentul superior. Este destinat in primul rand familiilor tinere care isi doresc o berlina compacta, spatioasa, bine echipata si cu un raport pret/ calitate cat mai avantajos. Clio III este una dintre cele mai vandute masini din categoria sa in Europa, si lider de piata al segmentului B (berlina si break) in Franta.

Noul Clio are in comun cu noul Mégane elemente de design, iar versiunea break se distinge prin volumul sau generos. La interior primeaza calitatea si confortul.

Bine ancorat la sol, noul Clio – versiunea berlina – are o silueta mai alungita, cu o lungime de 4 027 mm (cu 41 mm mai mult decat modelul anterior), ampatament de 2 575 mm, latime de 1 707 mm si inaltime de 1 493 mm. Intregul design contribuie la redarea unei personalitati solide si dinamice.

Noul Clio Estate este unul dintre cele mai compacte break-uri de pe piata, cu o lungime de 4 228 mm (26 mm in plus fata de versiunea precedenta). Volumul portbagajului este foarte generos, iar bancheta rabatabila permite o incarcare a acestuia de pana la 1 277 dm3 (cu 239 dm3 in plus fata de berlina).

Interiorul se distinge prin confort si calitate. Consola de bord este usor de citit si de inteles, astfel ca ne obisnuim repede cu toate comenzile. Sentimentul de spatiu si confort este accentuat de planseul cu deschidere electrica si panoramica, de dimensiuni generoase. O atentie deosebita a fost acordata tuturor detaliilor si elementelor de decor.

Caracteristicile esentiale ale noului Renault Clio

Habitabilitate si confort maxim, tinuta impecabila

De la lansarea sa in septembrie 2005, Renault Clio III a redefinit standardele categoriei din care face parte, din punct de vedere al habitabilitatii si confortului. Noul Clio mosteneste aceleasi atuuri, si are un indice de habitabilitate la cel mai inalt nivel al categoriei, cu o latime optima si o inaltime generoasa, care accentueaza senzatia de spatiu. Datorita unei habitabilitati verticale semnificative (861 mm) si a unui spatiu generos intre bancheta si scaunele din fata (162 mm), noul Clio poate gazdui fara probleme persoane de 1,88 m.

Noua gama Clio reprezinta o sinteza reusita intre o tinuta impecabila, confort si siguranta. Ca si predecesoarele sale, este o masina foarte usor de condus, putin sensibila la conditiile de drum si vant. Este, de asemenea, un automobil foarte adaptabil, in functie de nevoile clientilor si de versiuni.

Motoare care respecta mediul inconjurator

Gama extinsa de motorizari si cutii de viteza pune in valoare dinamismul noului Clio. Motorizarile pe benzina 1.2 16v 75 si dCi 85 CP sunt conforme cu semnatura « Renault eco² » (emisiile de CO2 sunt sub 140g/km, uzina de fabricatie este certificata ISO 14001, iar vehiculul  poate fi reciclat in proportie de 95% la sfarsitul vietii de serie si contine cel putin 5% plastic reciclat).

Noul Clio beneficiaza, de asemenea, de doua motorizari diesel, recunoscute pentru performanta lor si pentru consumul si emisiile de CO2 reduse: dCi 70 (50 kW) si dCi 85 (63 kW). Ambele motorizari diesel ale noului Clio sunt conforme normelor « Renault eco² ».

Versiunile 1,4 16v 100 CP si 1,6 16v 110 CP cu transmisie automata intregesc gama noului Clio.Noul Clio dispune, de asemenea, de numeroase dotari caracteristice segmentului superior: sistem de izolare fonica, card « maini-libere », sistem de localizare la distanta, sistem audio de 80 W cu sase boxe, CD player cu MP3, conectivitate USB si Bluetooth®.

Securitatea, o prioritate pentru Renault, o evidenta a noului Clio

Noua familie Renault Clio beneficiaza de toate inovatiile Renault in materie de siguranta activa si pasiva. Legaturile la sol sunt completate de ABS cu repartitor electronic si asistenta la franarea de urgenta si ofera un nivel optim de siguranta activa. Dezvoltat pe platforma Clio III (care a obtinut nota maxima la testele EuroNCAP in 2005, la lansare), si echipat cu Sistemul Renault de Protectie a treia generatie (SRP3), noul Clio garanteaza o protectie maxima pentru fiecare pasager.

Noul Renault Clio are costuri de intretinere reduse, cu perioade de revizii extinse si dispune de o garantie anti-coroziune de 12 ani. 

Pagini: 1 2

Citește și...


Comentarii
Inchide