Renault Fluence ZE şi Kangoo ZE

Renault s-a mişcat rapid, prezentându-ne azi versiunile de serie ale primelor modele electrice ale mărcii franceze, Fluence ZE şi Kangoo ZE fiind deja disponibile pentru pre-comenzi.

Renault Fluence ZE şi Kangoo ZE Renault Fluence ZE şi Kangoo ZE

Design specificRenault estimează că în 2020, 10% din vehicule vor fi electrice, astfel că investiţiile în acest domeniu nu se lasă aşteptate, peste 4 miliarde de euro fiind cheltuiţi de către contructorul francez în dezvoltarea maşinilor electrice. Iar acum avem şi primele rezultate: 2 maşini de serie, care îşi aşteaptă deja clienţii. Renault Fluence ZE şi Kangoo ZE au fost prezentate sub formă de concept anul trecut, însă acum ni se prezintă în forma finală.

Renault Fluence ZE va fi asamblată la uzina Bursa din Turcia, este cu 13 cm mai lungă decât un Fluence normal, pentru a acomoda bateriile, aşezate în spatele banchetei spate. Acestea pun în mişcare motorul de 95 CP la 11.000 rpm, ce oferă un cuplu de 226 Nm pe aproape toată gama de turaţii. Autonomia este de 160 de km, în timp ce viteza maximă a fost limitată la 135 km/h.

Bateriile in podeaÎncărcarea bateriilor modelului Renault Fluence ZE se va face in trei moduri: la o priză obişnuită, între 6 şi 8 ore sau la una de 400 V, în centre specializate, în doar 30 de minute. Pe lângă acestea, noul model va beneficia şi de sistemul Quickdrop, prin care bateriile sunt înlocuite cu unele încărcate în doar 3 minute. Renault Kango ZE vine un motor de 60 CP şi o autonomie de 160 km.

Atât Renault Fluence ZE cât şi Renault Kango ZE vor fi livrate începând cu prima jumătate a anului viitor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.