Renault iese din joint venture-ul cu Mahindra

Renault a ieşit din parteneriatul cu Mahindra din India, abandonând acest proiect în care îşi punea mari speranţe.

Renault iese din joint venture-ul cu Mahindra Renault iese din joint venture-ul cu Mahindra

Renault a anunţat că se retrage din joint venture-ul stabilit cu Mahinda&Mahindra pentru fabricarea modelului Logan. Indienii vor cumpăra cele 49% pe care Renault le deţinea şi va avea dreptul conform licenţei oficiale să mai fabrice automobilul Logan încă 5 ani de zile, francezii urmând să ofere componentele principale. Mahindra mai are dreptul să folosească însă numele şi logo-ul Renault până la sfârşitul anului.

Parteneriatul dintre Renault şi Mahindra le aduce venituri prea mici francezilor în raport cu investiţia iniţială. Eşecul comercial a fost generat de o taxă de 22% care se aplica vehiculelor cu o lungime mai mare de 4 metri, bir care a distrus avantajul low cost al Loganului în detrimentul automobilelor mai mici de provenienţă locală.

În 2009 Renault Mahindra a vândut doar 5.332 unităţi, adică o cincime faţă de volumul din anul de glorie 2007, atunci când a avut un start promiţător cu 25.891 de unităţi vândute. Renault împreună cu Nissan se pare că se vor angrena într-un al parteneriat cu Bajaj Auto pentru a fabrica un low cost, după specificaţiile pieţei indiene.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.